Single Blog Title

This is a single blog caption

Dubbelreferat: Torpa och Lammhult

Det blev till slut dags att återberätta de två senaste matcherna. 2 matcher mot två bra lag där vi tyvärr enbart får med oss 1 poäng av 6 möjliga. Vi är dock alltjämt klart med i kampen om seriesegern och även om de två kvalplatserna uppåt.

LEIF – Torpa 1-1 (1-0)

På fredagen den 23:e augusti när Torpa IF gästade Bokliden i Liatorp för en tuff drabbning. Det handlade om två spelskickliga lag som lirar boll och som bjuder på offensiv fotboll. Vi själva hade i omgången innan slagit Angelstad med hela 9-0 och hade inte förlorat sedan vårens möte med Torpa. Nu var det vi som hade hemmaplan och hoppades kunna ta alla tre poängen.

Det gick sådär. Vi hade inledningsvis väldigt svårt att neutralisera Torpas mittfält som gång på gång rann igenom rättvända mot backlinjen som lyckligtvis avvärjde alla försök till mål av Torpa. Det kändes dock något osäkert i vårt kollektiva försvarsspel och Torpa kunde ofta hota oss när vi slarvade i pass och mottag. Däremot var det vi som, när vi väl tog oss fram i banan, skapade de allra hetaste chanserna och i den 30:e minuten kunde vi efter lite gruff i straffområdet ta ledningen när bollen till sist stötts i mål av en bortaspelare. Paus och 1-0 ledning och det kändes som att vi hade betydligt mer att ge. Däremot blev det Torpa som tidigt i i den andra halvleken tog hand om händelserna. Man inledde ett bombardemang mot ett frenetiskt kämpande LEIF och kunde med cirka halvtimmen kvar att spela kvittera efter att ett mål legat i luften hela halvleken. Rättvist men något som tog hårt på krafterna hos hemmalaget som flera gånger åkte på kontringar där en sådan mynnade ut i ett rött kort för bortalaget efter att Anton Nilsson slitit sig loss i djupled. Vi var nu en man mer med 15 kvar och inleder vår offensiva attack för att sno med oss alla 3 poängen. Vi flyttar upp folk och Torpa lyckas dessvärre med mycket möda freda sitt mål från våra fasta situationer och inspel och matchen slutar 1-1. Oavgjort får ses som rättvist då båda lagen hade perioder i matchen då man var klart överlägsna och vi får således nöja oss med 1 poäng i en bra match mot ett lag som visade prov på sin högstanivå. Om bara Torpa kunde undvika sina djupa dalar skulle de kunna slå alla lag i serien.

Lammhult – LEIF 2-1 (2-0)

På fredagen veckan efter väntade sedan en ren seriefinal där vinnaren skulle få ett rejält övertag i jakten på seriesegern. Vi åkte ut till Lammhult för tre poäng men skulle även köpa ett kryss då det skulle även det tillåta oss att ha allt i egna händer. En massinvasion av LEIF:are fyllde Norrvallas reservplan och vi säger ”varsågoda” till värdarna för att vi lyckades styra upp årets bästa publikmatch. Som vi gör varje år, var och varannan bortamatch.

Trots det massiva publikstödet var det Lammhult som startade starkast. Vi var något tagna av stundens allvar och hade svårt att vinna i duellspelet mot ett klart taggat Lammhult. Vi hade svårt att rinna igenom deras försvar flera gånger och tyvärr släppte vi in 1-0 redan efter 15 min då vi agerat oerhört passivt på en hörna där vi helt enkelt skitit i att kliva upp efter att fått undan bollen. Notoriske målskytten Viktor Stålberg fick bollen i boxen och vad tror ni händer? Mål givetvis. 1-0 och lite gamnacke då det kändes surt att släppa till direkt. Vi försöker dock forcera fram några lägen men har svårt mot ett klart mer fysiskt hemmalag som även får in 2-0 ur absolut ingenting med ca: 30 minuter spelade. Stoffe Bengtsson rensar, på en motståndares vad. Bollen flyger upp i luften, dimper ner hos samme Stålberg som på volley skickar bollen i mål. Surt sa räven. Vi hade största delen av bollinnehavet och kände ett relativt grepp om matchen men släpper som sagt till två skitmål. Vi försökte men hade varken hoppet eller modet för att vända denna halvleken. Vi gick såldes till paus med behov av lite reflektion, kraft och motivation.

Vi går ut i andra halvlek och kör skiten ur Lammhult som direkt drar på sig en straff efter en handssituation. Marcus Petersson är säkerheten själv och vi hade reducerat efter 1 minut. Nu var det bara att köra. Vi dominerar kraftigt hela halvleken och spelet blir mer bryskt och domaren har fullt sjå med att hålla spelarna lugna. Det delas dock ut en del ostskivor som följd av en hel del bryska tilltag från i synnerhet de blåvita som helt övergått till primitivt krigande inför den avslutande perioden av matchen. Vi skapar en hel del chanser men ett fysiskt Lammhult håller stången och kan fira tre poäng.

En oerhört tung förlust där vi gör en riktigt bra match men släpper till ett par lägen till en spelare man absolut inte får ge något utrymme. Det är det vi förlorar på. Vi sliter annars för varandra och det är så små marginaler som avgör dessa matcher. En sak är dock säkert, Lammhult kommer inte gå rent och serien avgjordes inte i fredags.