Single Blog Title

This is a single blog caption

Ny seger för LEIF ladies och vi fyller på med 6 poäng i sommarens sista vecka !

LEIF ladies startar upp helgen med en kvällsmatch i Alvesta. Det blir en match där gästande LEIF till slut tar med sig tre poäng hem efter en 2-1 seger.

Startelvan

Ella S

Melina Viktoria Nelly Linnéa

Emma S Emmeli Tilda B Julia Alma P

Moa

Avbytare: Lovisa, Maja, Elina, Ebba

Under fredagseftermiddagen samlades laget åter igen för en kort resa till Alvesta. Med måndagens fina prestation i färskt minne var det åter dags för seriematch. Vi ställs mot ett Alvesta vi hade stora problem att hantera under vårsäsongen och vi var tydliga med att det kommer krävas en rejäl ansträngning för att kunna vara med och tävla denna afton. Vi kommer för dagen med två debutanter i målvakt Ella Söderstedt och utespelare Lovisa Ribacke. Vi hälsar dem varmt välkomna in i truppen.

När matchen blåses igång blir vi direkt medvetna om att det kommer bli tufft. Ett duktigt hemmalag visar upp ett fint passningsspel och fina tillslag där man omgående sätter vår backlinje på prov genom att slå passningar genom vårt mittfält upp till löpstarka anfallare. Trots hemmalagets övertag inledningsvis får vi en och annan chans. När Alma P efter 22 minuter hittar Emma S i en djupledsboll som krossar Alvestas mittfält och backlinje får hon fritt spelrum på högerkanten, bryter in något mot straffområdet och får till ett fint avslut som går in över hemmamålvakten. Vi har 0-1 på tavlan. Glädjen blir dock kortvarig då hemmalaget till slut får utdelning på en av alla djupledslöpningar och efter 27 minuter är det utjämnat. Vidare efter 36 minuter får Nelly tag på bollen efter en hörna och sätter 2-1 och vi är åter i ledningen som vi sedan lyckas hålla fram till pausvilan.

Vår backlinje har fått slita hårt och inför andra har vi flyttat ner Julia som vänsterback. Elina in längst fram och Moa ner på mitten. Vi gör även fler byten och hela bänken är med och bidrar och gör sitt yttersta. Vi har svårt att skapa så många klara chanser framåt under andra halvlek utan får mest inrikta oss på försvar. Hemmalaget däremot som trots ett rött kort och därmed en spelare kort fortsätter att rada upp chanser. Men vi har en Ella längst bak som är rätt placerad och som står för flera fina räddningar som ser till att vi lyckas hålla vår ledning. Denna kväll har vi den där lilla turen man förtjänar genom ett hårt lagarbete under 90 minuter. Vi ser ett fantastiskt uppoffrande spel där vi har en backlinje som går i bräschen och vägrar att vika ner sig trots bitvis hård press från hemmalaget. Vi står återigen för en fin laginsats där vi tar med oss Nellys fina hemjobb som avväpnar vilken anfallare som helst i den här serien, Vickos glidtacklingar och brytningar som leder till att hon får en tå på bollen och kan avstyra motståndarnas anfall samt Julias förmåga att aldrig ge upp utan att alltid spela klart varje situation och hjälpa laget till framgång. Vi som var där vet att detta bara var ett axplock av vad vi gör bra idag!

Vi ses snart igen till helgen hemma på Enevallen.

Kaffe kaka andra raka! 

/Hellas