Single Blog Title

This is a single blog caption

LEIF ladies faller mot topplaget Madesjö hemma på Enevallen

Under söndagseftermiddagen sparkade the ladies igång höstsäsongen genom att ta emot långväga gäster ifrån Madesjö. Det blir en målsnål match där gästerna står för enda målet, som kommer i slutet av 1:a halvlek.

Startelvan

Ebba

Klara Alma P Nelly A Nathalie

Melina Julia Viktoria Emmeli Moa

Olivia

Avbytare: Maja, Alma L, Ellen, Nellie, Linnea

När gruppen samlades i början på veckan var det efter en lång välbehövlig sommarvila. Med tre träningspass i benen var det så dags för returmöte mot ett erkänt svårt motstånd i Madesjö. När vi samlade tankarna efter vårens seriepremiär som slutade 3-1 till hemmalaget var det mot ett lag som bra mycket bättre än oss på många punkter och detaljer i spelet. Vi hade en idé om att ta med oss det som var så framgångsrikt och lyckosamt uppe i Hovmantorp innan sommaruppehållet. Vi behövde även idag hitta ett sätt att störa gästernas fina passningsspel och speluppbyggnad djupt nere från egen backlinje. Vi försöker hålla och bibehålla hög press och stress på deras backlinje genom korta byten mellan Olivia och Maja längst fram. Vi ser att detta funkar bra även idag och gästerna sprider ganska omgående bollar, stressas till misstag och har betydligt svårare att få till bollar som går igenom vår mittfält upp till anfallet. Vi får våra chanser genom Moa, Olivia, Maja med flera och Melina är så när att ge LEIF ledningen genom ett mål som döms bort för offside. Dessvärre är det istället gästerna som efter 38 minuter utnyttjar en tilltrasslad situation i straffområdet och tar ledningen i matchen. Vi går till vila och känner att trots underläget att detta är en helt annan match än förra mötet.

Inför andra går Linnea in och ersätter Klara som högerback. Alma L går in på topp och i slutskedet kommer även Ellen och Nellie in och ersätter ett mittfält som fått slita hårt. Samtliga lagdelar kämpar på och försöker hålla uppe spelet och vi håller jämna steg med gästerna men lyckas inte få utdelning. Den klaraste chansen i andra står Olivia för som tvingar gästernas målvakt till en fin räddning. Vi kommer inte närmare denna gång och när domaren blåser av står det 0-1 på resultattavlan.

Vi summerar återigen en kanonfin laginsats där samtliga i truppen är delaktiga och försöker göra sitt yttersta för laget. Idag är det väldigt nära att detta ger oss poäng. Vi lämnar alla stolta och rakryggade Enevallen och kan känna att gästerna måste vara tacksamma som fick med sig tre poäng denna eftermiddag. Vi jobbar vidare och förbereder oss på bästa sätt inför nästa match. På söndag åker ni till Dänningevallen för att stötta våra tappra tjejer igen. Vi ses!

/Hellas