Single Blog Title

This is a single blog caption

5-1:a mot Vislanda

Det blev en promenadseger för LEIF:s herrar när man på fredagkvällen avfärdade Vislanda IF hemma på Enevallen med klara 5-1. Därmed tog man revansch för vårens fruktansvärda möte på Tallevi. Segern innebar, i kombination med Delary/Pjätteryd och Häradsbäck/Ryds poängtapp att vi för tillfället parkerar högst upp i tabellen.

Laget:
Tobbe
Anton A – Sjöblom – Erik – Martin
Nicke – Stoffe – Ogge – Rasmus
Anton N – Marcus P

Bänk: Max, Petter, Simon, Viktor, Mackan


Matchen började i ett rasande tempo från hemmalaget som stod för en imponerande första halvlek och visade att man inte tappat boll eller fysik i så stor omfattning under semestern. Vi kunde genom vårt snabba passningsspel och Vislandas väldigt optimistiska försvarsspel hitta enorma ytor för våra kvicka anfallare att löpa på. Redan efter 5 minuter satt bollen i nät efter att Rasmus serverat Anton Nilsson som satte till pannan och skallade in 1-0 inför en relativt stor publik på Enevallen.

LEIF trummade vidare, inte skulle man falla in i underskattning eller hybris likt förra mötet med VIF utan fortsatte köra på högsta växel. En kavalkad av chanser skapas och med 20 minuter spelade kommer även 2-0 genom Marcus Petersson som skallat in bollen via kryssribban efter förarbete av Niklas och Anton A.

Nu kändes det tämligen tydligt hur matchen skulle utforma sig och vår tempofyllda första period i matchen började ta ut lite av sin rätt och vi börjar slarva i vissa moment i spelet vilket leder till ett par halvchanser för bortalaget som inte hotar Tobbe i kassen. LEIF hade sina chanser de också. Marcus och Anton kunde rinna igenom gång på gång men resultatet stannade vid 2-0 i paus.

I paus sker lite förändringar där Mackan går in i mittlåset och Viktor kliver in på vänsterkanten istället för Rasmus. Det gällde att vara noga direkt efter paus. Skulle vi ge ett lillfinger till Vislanda fanns det risk att de skulle sluka hela handen. Så blev det inte utan vi gör 3-0 redan efter 1 minut av andra halvlek. Anton Nilsson rann igenom på en fin djupledsboll där han i kollision med målvakten går segrande och kan med sitta långa högerben stöta in bollen i öppen kasse. 4 minuter senare var det dags igen. Anton Andersson rann igenom på högerkanten efter en fin djupledsboll av Petersson. Stoffe Bengtsson dök upp på inspelet och kunde på ett tillslag placera in 4-0 i måvlaktens vänstra kryss. Vi har sedan en drös chanser som dessvärre inte generar i några fler mål utan sjunker något oerhört i kvalité och tempo som följd av att luften gick ur motståndarna efter vår start. Matchen övergår i mer eller mindre en intetsägande fas där inget utav lagen tar några direkta krafttag för att förändra matchbilden. I minut 88 kommer till slut 5-0 efter att Viktor Bengtsson sprungit sig fri, skjutit mitt på målvakten där returen prickat en Vislanda-spelare. Turmål men bra för målskillnaden. Minuter återstod och på matchens sista spark drar en VIF-spelare till från 35 meter. Skotter touchar Mackan och får en äcklig båge som går över Tobbe i LEIF-kassen. Ett smått onödigt mål samt förbannat orättvist men så är det.

Nu pumpar vi vidare i höst och tar med oss våra första 60 minuter där vi spelar på en helt fantastisk nivå. Väl mött!