Single Blog Title

This is a single blog caption

Dubbelreferat: Vederslöv och Horda borta

Foto: Horda AIK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Runt midsommarhelgen har uppdateringarna blivit något mer sporadiska av självklara själ. Här kommer de två senaste matcherna i sammanfattningar av kortare karaktär när vårsäsongen ska knytas ihop.

V/D – LEIF 1-1 (1-0)

Vi inledde midsommar veckan med att åka till Dänningevallen på tisdagen 18:e juni  åka till Dänningevallen för att möta Ola Gustavssons forna klubb och vår årliga serieantagonist Vederslöv/Dänningelanda. Matchen inleddes trevande med ett visst övertag för vår del. Lite som en boxningsmatch där man känner lite på varandra. Vederslöv som förlorat tungt mot Torpa IF omgången innan var i sig mer pressade att vinna då de sackat efter den absoluta toppen något. Med knappa kvarten får dock Vederslöv ett gratismål och får massvis av energi ur detta. Chans på chans skapas av hemmalaget där LEIF har oerhört svårt att få grepp om matchen. Simon Segerberg åker på en skada och tvingas byta med Tobias Johansson. Med mycket flyt och en uppryckning sista 10-15 minuterna gör att siffrorna stannar vid 1-0. I andra vänder det helt. Vi tar över totalt. Vederslöv har absolut ingenting att säga till om i några lagdelar utan får rikta in sig på ett tapper försvar. Vi rinner igenom flertalet gånger och kan efter dryga timmen spelad kvittera efter ett fint avslut av Marcus Petersson vid straffområdet. Vi trummar vidare och har ett stryptag runt Vederslöv och kommer närmre och närmre ett ledningsmål. Vi tilldelas en indirekt frispark som räddas med minsta möjliga marginal och med kvarten kvar blir till slut en V/D-spelare utvisad efter att gått bryskt åt både Anton och Viktor i frilägesposition. Nu var det gasen i botten sista kvarten. Dessvärre lyckas vi inte få till en forcering utan hamnar någonstans i en falsk trygghet och V/D kan mobilisera och stabilisera sig som en följd av utvisningen. Man börjar även skapa chanser för första gången i andra och är ganska nära att ta samtliga 3 poäng. Tobias Johansson stod dock för en stormatch och höll bollarna borta.

En match med två ansikten där vi visar prov på både lägsta – och högstanivå. Viktig bortapoäng som speglade matchen på ett bra sätt. Halva serien var därmed spelad.

Horda – LEIF 0-8 (0-4)

Tisdagen efter påbörjade vi därmed den avslutande halvan och en höstmatch på våren. Horda AIK väntade borta på Munkavallen. Ett Horda som tagit en ynka poäng på 11 matcher med 5 gjorda mål och närmre 50 insläppta. 3 givna kan tyckas men det är flera lag som fått problem på deras studsiga hemmaplan. Vi skulle dit och göra jobbet, kanske skulle det inte bli som i premiären där vi vann med 9-0. Men några mål räknade vi kallt med.

Någon form av underskattning och lite lathet infann sig de inledande 20 minutrarna där vi faktiskt blir lite lamslagna av ett extremt aggressivt Horda som störde oss i uppspelsfasen vilket gjorde att spelet blev lidande. Efter 22 minuter sker dock ett extremt Deja Vú-moment där en Horda-spelare gör en enhandsräddning på mållinjen. Dessvärre för Hordas del var detta inte målvakten utan en utespelare vilket precis som i premiären resulterade i straff och utvisning. Marcus Petersson var säkerheten själv från 11 meter och 0-1 var ett faktum. Härefter tar vi över totalt. Den energi eller luft som fanns kvar hos Horda-spelarna försvann och Marcus, Rasse och Stoffe kan efter graciösa upprullningar utöka vår ledning till 0-4 i paus. 3 poäng var med andra ord klara. I andra behåller vi lugnet och Horda har ytterst lite spel och Marcus Petersson kan med timmen spelad göra sitt hat-trick efter en fin chipp. Rasmus Johansson fortsätter göra mål och hamnade i målprotokollet igen bara minuten senare efter ett fint anfall. 9 mål är nu 17-åringen uppe i. Marcus Petersson hinner med ett fjärde mål i 71:e minuten och Erik Jakobsson stängde igen butiken med sitt 0-8 mål med knappa kvarten kvar. Sista kvarten luftar vi folk och enkelt jogga hem de tre poängen från Horda.

En stabil insats som är svår att ta någonting ifrån. Dessvärre gör dessa matcher att man faller ner i tempo och flytet efter lite tuffare matcher. 8 mål är dock inget att klaga på utan är fina mål som innebär att vi efter 12 omgångar gjort 48 mål. En helt vansinnig siffra.

Härnäst väntar Alvesta GIF på lördagen den 29 juni efter att knattecupen Bokliden cup spelats klart! Varmt välkomna!