Single Blog Title

This is a single blog caption

LEIF ladies bryter serieledarnas segersvit och avslutar vårsäsongen med att ta tre poäng på bortaplan

Under söndagskvällen var det dags för lagets sista match innan sommaruppehållet och Lessebo/Hovmantorp stod för motståndet. En match där gästande LEIF vinner första halvlek med siffrorna 0-2 och matchen med 1-4.

Startelvan

Ebba S

Lina N Nelly A Tilda B Klara M

Emma S Emma A Emmeli T Julia F Moa E

Alma P

Avbytare: Nathalie B, Linnea A, Maja P

Vi åker upp till Hovmantorp under eftermiddagen med ett aningen stukat självförtroende. Efter ett antal tunga förluster i ryggen står nu LGOIF/HGOIF för motståndet. Suveräna serieledare som bara vinner och har med sig 24-0 målstatistik på sina tre senaste matcher. Vi bestämmer oss för att försöka avsluta våren på bästa sätt och ge varandra förutsättningar under 90 minuter. Vi provar för dagen en ny uppställning som visar sig passa oss utmärkt. Vi kommer ut bra direkt från start, får bollvinster högt upp i plan och klara av att hålla en hög press. Vi skapar fin chanser genom framspel på både höger och vänsterkanterna. Vi är även ett hot med flera fina hörnor som hemmalaget har svårt att hantera. Vår backlinje får även känna på hemmalagets vassa forwards med anfallsförsök genom djupledslöpningar. Men genom ett stabilt försvars och målvaktsspel håller vi tätt och kan fortsätta att skapa målchanser framåt. Vi får till slut utdelning genom ett avslut från Moa E och vi har 0-1 till gästerna. Med ca tio minuter kvar av halvleken ökar Emmeli T på siffrorna ytterligare och vi har helt rättvist 0-2. Hemmalaget pressar oss rejält sista fem minuterna men vi klarar av att hålla rent framför Ebba fram till pausvilan.

Under pausvilan börjar vi förstå att vi har något riktigt bra på gång och ser ett hemmalag som har svårt att hantera vårt spel. Vi startar andra halvlek där Maja P har gått in som innermittfältare istället för en lätt fotskadad Emma A. Nathalie B kommer in som vänsterback och avlöser Klara M en bit in i andra halvlek. Efter en välkommen pausvila kommer vi åter ut på ett bra sätt i upptakten av andra och skapar omgående fina målchanser och vi har direkt ramkänning efter fortsatt fina hörnor från Emmeli. Med en tejpad fot kommer Emma A återigen in på plan och får till ett avslut som går in över målvakten och vi har 0-3 till gästerna. Vi fortsätter att att nöta på och Moa E sätter 0-4 igenom ytterligare ett fin skott som går in i nättaket. Hemmalaget reducerar i slutminuterna och fastställer slutresultatet till 1-4.

LEIF står för en klockren laginsats där vi får med hårt jobb, finess, taktik, samspel och lite tur som bäddar för denna fina seger. Det bästa betyget och kvitto på kvällens prestation får vi från gästernas ledare som tackar för lektionen! Vi åker hemåt igen med en match i ryggsäcken som vi kan leva på ett bra tag och känna stolthet och bevis på att vi kan när allting funkar.