Single Blog Title

This is a single blog caption

Stabil seger mot Agunnaryd efter slätstruken insats

Vi tog emot Agunnaryds IF på Enevallen på tisdagkvällen och kunde fortsätta på rätt spår och jobba in samtliga 3 poäng mot ett klart formsvagt Agunnaryd.

Startelvan
Tobbe
Anton A – Erik – Mackan – Martin
Nicke – Stoffe – Oskar – Rasse
Marcus – Anton N

Avbytare: Viktor, Micke, Simon, Petter, Hedin

Matchen inleddes klart bäst av bortalaget som tog vara på LEIF:s passivitet och kunde hota en del i djupled efter att LEIF slarvat i de flesta moment av spelet. Dåliga mottag och pass och ett tydligt bolltittande präglade de första 20 minuterna av matchen. Som tur var tog inte Agunnaryd vara på möjligheten utan hade svårt att tränga igenom oss matchen igenom. Chansmässigt var Agunnaryd något bättre de inledande minuterna och kunde efter diverse slarv i uppspelsfas, mittfält och hemjobb kontra och sånär hota Tobbe i mål. Att Tobbe själv även fick för sig att försöka assistera en Agunnaryds-spelare gjorde att vi hamnade i en del taskiga situationer. Med drygt 20 min spelade börjar vi dock gaska upp och visar prov på vilken del av tabellen vi håller till i och i vilken del Agunnaryd håller till. Vi skapar en drös av fasta men hotar inte direkt målvakten. Efter 30 minuter spelade får vi frispark runt mittplan som Erik tar hand om. In i straffområdet flyger bollen som skarvas av Marcus Petersson, väl på skarven dyker Rasse Johansson upp som på volley pangar in 1-0 i nättaket. Vårt första avslut på mål och Agunnaryd tappar mycket av sin energi efter detta lite ”orättvisa” mål. Vi har god kontroll sista 15 och är nära att utöka ett antal gånger men lagen går in till paus vid resultatet 1-0.

I andra koknar Agunnaryd totalt och deras energi och självförtroende för första halvlek var som bortblåst. Vi dominerar överlägset och efter 51 minuter står Rasse J för ett fint förarbete där han drar tre man på sin vänsterkant, spelar in bollen till Niklas Jonsson vid bortre stolpen som inte gör några misstag. 2-0 och saken var biff. Vi kände övertaget, Agunnaryd började, dessvärre som vanligt, strunta i det sportsliga och går in brutalt i ett antal sekvenser som kunde renderat i både gula och röda kort. Domaren däremot valde att nonchalera dessa vansinnessatsningar och varnade istället uppröra LEIF:are i affekt. Så kan man också göra.

Vi trummar dock vidare, vi har ingen direkt fart i vårt spel utan ligger på stabila 65-70 av vårt max men har inga som helst svårigheter att komma till chans på chans. Rasse Johansson kröner i minut 55 sin fantastiska kväll med att chippa över målvakten från 35 meter. 2 klassmål och en läcker assist av vår duktige 17-åring. Chanserna avlöser varandra och både vi och motståndarna gör inte direkt någon jätteinsats för att roa publiken utan vi sköter det mesta av bollinnehavet och det mesta i chansväg med Agunnaryd inte lyckas forcera mot oss. I minut 80 kliver även Markus Johansson in i målprotokollet och gör 4-0 och är på god väg att gå om Erik som vår mest målglada försvarare.

Matchen spelas av och slutar med en stabil 4-0-seger. Vi tog i och med segern in 2 poäng på Delary/Pjätteryd som i sin tur kryssade mot Stockaryd/Rörvik. Vi har nu allt i egna händer. Håll även utkik. På lördag presenterar vi ett nyförvärv!