Single Blog Title

This is a single blog caption

Kryss i toppderbyt mot Delary/Pjätteryd

LEIF:arna invaderade Pjätteryd och publiken utgjorde en fantastisk kuliss denna vackra majkväll. Foto: Smålänningen

LEIF spelade på onsdagen den 29:e maj seriefinal tillika det hetaste kommunderbyt i serien mot Delary/Pjätteryd. Matchen var av mycket spännande karaktär och slutade till slut oavgjort, 2-2, efter att båda lagen visat prov på väldigt bra fotboll och underhållning.

Startelvan

Simon

Oskar – Erik – Mackan – Max

Rasmus – Stoffe – Petter – Viktor

Anton N – Petersson

Avbytare: Anton A, Jonte, Martin, Nicke, Tobbe

Matchen inleddes något trevande, åtminstone mestadels från LEIF:s sida som var något för ängsliga i sitt agerande mot storfavoriten DIF/PIF. Motståndarna dominerade inledningsvis och kunde redan i den 5:e minuten ta ledningen genom skytteligaledaren Eldin Topic som gick på avslut, ett skott som snuddade vid Mackan ben och ställde Simon Segerberg i LEIF-kassen.

Bortalaget vek dock inte ner sig utan reste sig ganska omgående medan spelet jämnade ut sig. DIF/PIF var dock laget som skapade de absolut hetaste chanserna men en stabil Segerberg i målet, och lite hjälp av stolpen kunde vi hålla resultatet nere till 1-0. Vi börjar etablera lite mer spel och kan komma till några halvchanser när DIF/PIF börjar dra ner något på tempot. Rasmus Johansson kommer efter ca: 30 minuter spelade till ett gyllene läge efter att LEIF spelat som på ett snöre. Avslutet satt dock i gaveln. Matchen var vid det här laget ganska jämn och såg ut att gå till paus med resultatet 1-0 till hemmalaget. LEIF vaskar dock fram en hörna i halvlekens sista minut, en lång hörna av Petersson dyker ner vid bortre stolpen där Erik Jakobsson nickade tillbaka bollen in till Mackan av alla personer som distinkt nickar in bollen i ett öppet mål. Ett förlösande mål som gav oss oerhört mycket energi till den andra halvleken.

Efter paus tvingas vi direkt till byte där Mackan går sönder och ersätts av Anton A. Det dröjer dock bara 3 minuter av den andra halvleken innan vi även tar ledningen. Efter att bollen återigen gått genom våra lagdelar kunde Anton Nilsson servera Marcus Petersson i fritt läge i straffområdet. En tvåfotare förbi en DIF/PIF mittback och ett avslut i målvaktens högra hörn och LEIF hade vänt på matchen.

DIF/PIF körde dock på. Man skapade chanser, men så även gjorde vi. Matchen hamnade nu i ett stadium där båda lagen gick på max. Med timmen spelad kommer dock kvitteringen för DIF/PIF när LEIF rensar på egen spelare. Oturligt hamnar bollen hos en DIF/PIF-spelare i straffområdet som vände bort en LEIF:are och distinkt satte in 2-2.

DIF/PIF fick däremot ingen energi av målet och tog över utan det var fortsatt böljande spel där bollen kunde hamnat i vilket nät som helst. LEIF stod däremot för kreativiteten medan DIF/PIF blev mer och mer primitiva där spelskickliga Adi Trokic skickade långa bollar på just Eldin Topic på topp. LEIF håll dock stånd, bytte in Martin, Nicke och Jonte och kunde med de nya pigga benen skapa några äckligt farliga chanser. Bland annat har Anton Nilsson två lägen där hans avslut går precis utanför ramen.

Det tuffar till sig, båda lagen smäller på där bland annat 4 varningar delades ut av en mycket duktigt domare i Johannes Gunnarsson. En straffsituation som undertecknad kanske inte hade protesterat mot ifall den tilldelats DIF/PIF ägde också rum. Domaren friade dock och matchen slutade rättvist 2-2.

En riktigt bra match mellan seriens två bästa lag. DIF/PIF sitter på fysiken och rutinen medan vi den ungdomliga entusiasmen och speeden. Det renderade ut en av säsongens trevligaste matcher där spelarna gav allt.

Krysset innebär tyvärr att vi blev omsprungna av Vederslöv och Häradsbäck/Ryd som varit lite i skymundan under årets säsong. Vi får ladda batterierna till nästa match mot Stockaryd på onsdag!