Single Blog Title

This is a single blog caption

LEIF ladies faller i slutminuten i måndagsderbyt

Säsongens första derby gick av stapeln borta på Furuskans mellan IFK Grimslöv B och LEIF ladies under måndagskvällen. En match där LEIF leder i halvtid med 1-0 men som slutar 2-1 till hemmalagets favör.

Startelvan

Ebba S

Klara M Alma P Nelly A Nellie A

Julia F Melina B Emmeli T Moa E

Emma S Olivia H

Avbytare: Nathalie B, Maja P, Linnea A

Efter en tuff hemmamatch senast på Enevallen, mot ett tungt Alvesta B var det åter dags för en ny match uppe i Grimslöv. Laget är fullt av revanschlust och enade om att försöka göra något bättre ikväll. Vi ställs återigen mot ett lag med en bred organisation och är fullt medvetna om att det kommer bli tufft för samtliga lagdelar och att vi inte kommer få något gratis. Grimslöv kommer ut hårt direkt från start och vi har svårt att få till något eget spel första kvarten. Dem är bättre än oss och vinner fler närkampen och andrabollar. Vi lyckas ändå freda oss och får även till några halvchanser samt någon farlig frispark. Efter 25 minuter får vi en hörna från vänster som Emmeli tar hand om på bästa tänkbara sätt. En fint skruvad boll som passerar hemmamålvakten och kommer sedan ner på Maja P som är sist på bollen och vi har 1-0 till gästerna. Därefter jämnas spelet ut något och LEIF håller ledningen vid halvtid.

Inför andra halvlek har Nathalie B kommit in som vänsterback, Linnea A som mittback samt Nelly A har flyttats upp i anfallet tillsammans med Maja P. Vi startar andra halvlek bra genom att skapa ett antal fina målchanser där bland annat Nelly A träffar ribban. Men istället för att utöka vår ledning får vi en hörna emot oss som hemmalaget utnyttjar och efter 15 minuter spelade har vi 1-1 på tavlan. Vi får det tuffare och tuffare att hålla uppe vårt spel och Grimslöv sätter vår backlinje på stora prov genom djupledsboll efter djupledsboll. Trots en storspelande Ebba i målet lyckas vi inte hjälpa henne till en ny poäng för laget. I slutminuten får hemmalaget utdelning och går därmed segrande ur kvällens strid.

Man kan tycka att oturen grinade oss hårt i ansiktet denna afton men jag är helt övertygad om att om vi bara fortsätter att gnugga på för varandra så kommer vi snart få vår beskärda del av tur, medgång och segersång i omklädningsrummet. Kul att se att vi studsar tillbaka efter förra matchen och är på vippen att få med oss en poäng hem ikväll. Vi lär oss för varje spelad match och ser vad motståndarna gör bättre än oss. Vi försöker ta steg framåt och tränar vidare redan imorgon och börjar därmed förberedelserna inför söndagens hemmamatch på Bokliden mot Räppe. Då räknar vi med ditt stöd.

/Hellas