Single Blog Title

This is a single blog caption

Sur förlust i Torpa

LEIF spelade sin sjätte match för säsongen borta mot Torpa IF på Skogsängen. Efter storsegern senast mot Angelstad kom LEIF inte alls rätt i matchen utan fick se sig besegrade trots ett enormt övertag spel – och chansmässigt.

Laget

Simon Segerberg

Jonte – Anton A – Erik – Max

Nicke – Stoffe – Petter – Rasmus

Anton N – Marcus

Avbytare: Micke, Viktor, Tobbe, Shabir, Herman

LEIF inledde dock matchen i ett sprudlande tempo. Torpa hade oerhört svårt att etablera något eget spel. Till synes verkade Torpa helt gått tillbaka till grunderna efter deras debacle borta mot Lammhult förra omgången. Därför ägnades mycket av deras halvlek åt att freda sitt mål när LEIF rann igenom gång på gång. Ett uppoffrande försvarsspel och en besynnerlig oskärpa framför mål gjorde att LEIF inte kunde avgöra matchen de första 45 minuterna.

Torpa hade som sagt sitt främsta fokus på försvarsspel och sedan kontra sylvasst när LEIF blev nonchalanta och slarviga i både uppspelsfas och hemjobb. Bästa chansen kom även på en snabb spelvändning när en Torpaspelare skjuter ett hårt skott som Simon räddar. Vi själva hade nog bollen på mållinjen iallafall 3-4 gånger i första halvlek. Petter, Rasse och Petersson kom även de till helt öppna lägen men om vi gjorde mål på allt förra fredagen så gjorde vi absolut inte mål på något denna förbannade fredagkväll.

Frustrerade går vi in till pausvilan med ställningen 0-0 vilket inte alls speglade matchbilden. Vi kände dock att någon j*vla gång måste målet komma och om tålamod och inställning bibehölls skulle det snart kunna rinna in några bollar. Så blev det inte. Andra halvlek höjer sig Torpa medan vi hamnar i vår numera klassiska paralys när matchen inte går riktigt som vi räknar med efter spelmässigt övertag. Det dröjer inte heller mer än 10 minuter innan Torpa skickar in 1-0 från distans. En touch på en LEIF-spelare som olyckligt ställer Simon Segerberg i kassen.

Vi försöker mata vidare men en köttmur av rödklädda håller oss stången och vi kan inte skapa något nämnvärt. Torpa är kliniska i sina omställningar och vi har inte lusten att ta jobbet för varandra vid dessa tillfällen. Så kommer även 2-0 där vi återigen slarvar till det på egen planhalva och fri med Segerberg rullar Torpas högerytter in tvåan. Frustratationen växte och vi kunde inte skapa något nämnvärt tryck mot ett solitt Torpa-lag som trots en rätt tydlig underlägsenhet prickar rätt med sina matchplan och manövrerar ut ett stundtals paralyserat LEIF som inte befann sig i rätt sinnesnärvaro vissa delar av matchen. Vår gameplan, vårt spel och våra produktivitet är det inget fel på. Vi skapar överlägset flest chanser, har mest boll och vinner vanligtvis dessa matcher med lite mer skärpa. Så blev det inte denna gången och istället åker vi från ett regnigt Torpa med 0 poäng i bagaget. I och med förlusten tappar vi i täten då DIF/PIF redan stuckit ifrån med en 6 poängsledning. Häradsbäck trappade upp bakom oss och står med en match mindre spelad på samma poäng.

U-laget studsade tillbaka efter förlusten senast mot Alvesta och besegrade Ljungby IF på Bokliden igår (läs söndag).

Nu gäller det att ladda batterierna till mötet med Lammhult på Bokliden på fredag!