Single Blog Title

This is a single blog caption

Uddamålsförlust för LEIF dam ute i Ingelstad

Säsongens första kvällsmatch gick av stapeln borta mot Ingelstad B under måndagskvällen. En match med klar fördel för gästande LEIF i första, trots 0-0 och som hemmalaget tillslut vinner med 2-1 efter 90 minuter.

Startelvan

Ebba S

Klara M Alma P Linnea A

Tilda D Melina B Nelly A Moa E Emma A

Olivia H

Emma S

Avbytare: Alma L, Nathalie B, Julia F 

LEIF dam kommer till start med den hittills yngsta truppen då medelåldern för dagen stannar på endast 16,8 år. Vi provar för första gången en lite mer offensiv uppställning med tre-backslinje och fem-manna mittfält och känner omgående att detta passar oss klart bättre. Vi får tidigt ett rejält spelövertag genom vårt fina press och passningsspel. Vi tar även för oss på ett mer kraftfullt sätt och vinner därmed mycket fler närkamper än i tidigare matcher. Vi ser till att ha mycket boll på hemmalagets planhalva och skapar flera chanser men får dessvärre inte den utdelning vi känner att vi förtjänar. Ebba står långa stunder helt sysslolös i LEIF-kassen.

Inför andra går Julia F in och ersätter Linnea A som vänsterback samt Alma L har kommit in som höger yttermittfältare istället för Tilda D. Hemmalaget skapar lite mer chanser i andra halvlek och får även utdelning genom 1-0 på ett långskott som går in över Ebba samt 2-0, återigen på en hörna där vi blir något passiva. Vårt fina anfallsspel från första börjar ta ut sin rätt och orken räcker inte till på slutet för att hota Ingelstad på allvar. Vi snyggar dock till siffrorna något genom en sen reducering av Nelly A.

Kul att idag se tre debutanter i LEIF-dräkten i Emma A, Tilda D samt Julia F som kommer in och bidrar och tar för sig på ett mycket bra sätt. Vi är ganska eniga i gruppen om att dagens slutresultat inte speglade matchbilden, framför allt inte i första halvlek. Vi är också överens om att vi idag tar flera steg framåt i vårt anfallsspel och vår förmåga vinna tillbaka bollar och skapa chanser. Vi mötte idag ett lag med en trupp där ett antal spelare till vardags tillhör ett A-lag som spelar i två divisioner över oss, ett nytt lag som lyfter på ögonbrynen då de möter en nykomling verkligen bjuder upp till kamp. Vi står för en stabil insats där vi verkligen gnuggar på bra i samtliga lagdelar. Ikväll får vi inte poängen med oss men vi kryper allt närmare vår första trepoängare. Är det dags mot Alvesta B nu på måndag den 20/5 hemma på Enevallen? Vi ses där ! /Hellas