Single Blog Title

This is a single blog caption

Storseger mot Angelstad

LEIF spelade på fredagkvällen hemmamatch mot nykomlingen Angelstad IF på Enevallen. Varken matchen eller vädret värmde de tappra supportrarna. Matchen slutade 11-2 till LEIF efter 6-1 i paus.

Laget

Simon

Jonte – Anton A – Erik – Max

Rasse – Stoffe – Petter – Viktor

Anton N – Petter 

Bänk: Hugo, Nicke, Herman, Shabir och Oskar

LEIF tog tag i spelet direkt och det var tydligt hur matchen skulle gestalta sig. Vi skulle inte falla in i samma mönster som mot Vislanda även om vi väntade oss ett motstånd av samma dignitet och matchplan. Så blev det inte utan Angelstad öppnade upp sig ganska omgående och med dryga kvarten spelad kunde Erik Jakobsson skalla in ledningsmålet.

Ledningen blev dock inte långvarig då Angelstad vann boll precis utanför LEIF:s straffområde efter lite slarv i uppspelsfasen. Skottet avfyrades och gick i mål. 1-1 men inte särskilt talande för matchbilden. Det kändes lite som om vi, om vi ville, kunde få för oss att göra mål. Så blev det också, Mellan minut 25-45 gör vi fem mål. Fördelade på Anton Nilsson x2, Rasmus x2 och Petter. Fem ganska vackra mål men även där motståndarna helt gått vilse i försvarsspelet. Angelstad tilldelades även en straff vid ställningen 4-1 som man inte utnyttjade utan sköt högt över. Halvleken slutade 6-1, och matchen var givetvis avgjord.

I paus var det lite blandade känslor där vi slarvat en del men kunde, så fort vi var lite påkopplade, göra lite som vi kände för. Det var bara att mata på och behålla skärpan och fokus.

Andra halvlek hinner knappt starta innan vi gör 7-1 genom Rasse som samlade ihop till en hattrick-hatt på årsfesten. Stora delar av den andra halvleken kantas av stor rotation i vårt lag där hela bänken luftas. Målen trillar dock in med jämna mellanrum. Petersson vräker in 8-1, Shabbe skickar in bollen via en motståndare till 9-1. Herman Nord gjorde det tionde målet när han på ett tillslag skickade in Niklas Johnssons inlägg i målvaktens vänstra kryss. Vi föll, som sagt i tempo, och Angelstad kunde med 8 minuter kvar reducera till 10-2 innan Herman Nord fastställde slutresultatet 11-2 efter att ha runnit igenom hela Angelstad-försvaret.

En klart skön seger och motståndare att studsa tillbaka mot men ingenting vi ska dra för stora växlar av. Angelstad var under fredagen en motståndare som inte ställde oss på något prov utan båda målen de gör är det vi som assisterar till. Vi själva spelar på 70% av vår förmåga och vinner med klara 11-2 vilket i sig är 9 plusmål som kan bli viktiga i slutändan. Det blir dock något helt annat motstånd att vänta nästa fredag då vi åker till Skogsängen i Torpa.