Single Blog Title

This is a single blog caption

LEIF dam tar en historisk poäng i hemmapremiären mot Vederslöv-Dänningelanda IF

LEIF dam krigar till sig säsongens första poäng i en svängig match där gästande Vederslöv-Dänningelanda vinner första halvlek med siffrorna 1-3 och LEIF studsar tillbaka likt ”bragden i Berlin” (mellan Tyskland och Sverige i oktober 2012) och ser till att matchen slutar 4-4 vid full tid.

Kl. 15.00 var det avspark i LEIF dams andra seriematch för säsongen, nu hemma på Bokliden. En bra bit över 100 personer hade letat sig hit för att återigen få se damfotboll i norra delen av kommunen.

Startelvan

Olivia E

Ebba S Alma P Nelly A Klara M

Maja P Emmeli T Melina B Lina N

            Emma S  Moa E

Avbytare: Nellie A, Alma L, Nathalie B

Vi kommer ut bra direkt på avspark och får en smakstart genom ett fint avslut från Moa E som sätter 1-0 redan efter två minuter. Vi fortsätter att rada upp flera fina chanser utan att få någon ytterligare utdelning i första halvlek. Vi ställs däremot inför ett antal struliga situationer inne i eget straffområde som gästerna utnyttjar fullt ut och får även in tre bollar. Vi har därmed en rejäl uppförsbacke när domaren blåser av för halvtid.

I omklädningsrummet går snacket att vi känner ändå att motståndet går att hantera och att vi är långt ifrån slagna. Inför andra halvlek startar vi med förändringar i både backlinje och på mittfältet. Vi börjar med Ebba S, Alma P, Klara M och Lina N längst bak och Alma L, Melina B, Emmeli T och Nathalie B på mitten. Vi utsätts för många olika situationer under matchens gång och tvingas anpassa oss och rotera runt med spelare på olika positioner, betydligt mer än vad vi först hade tänkt oss. Fem minuter in i andra får gästerna utdelning igen och vi har 1-4 i protokollet. Efterföljande 20 minuter har vi stora problem att hålla uppe spelet och är rejält tillbakapressade när gästerna har bud på fler mål genom fina målchanser. Efter 67 minuter kommer tillslut Emma S loss på högerkanten och får till ett skott som går in över målvakten och tänder lite hopp efter ställningen 2-4. Detta blir starten på en fantastisk upphämtning och 15 minuter där LEIF verkligen kämpar sig tillbaka in i matchen. Vi fixar 3-4 genom ytterligare ett skott utifrån nu från Moa E och slutligen Alma L som fixar en kvittering till 4-4 med 9 minuter kvar på match-uret. Vi är märkbart slutkörda och går på knäna sista 10:e men lyckas ändå hålla ihop det och få med oss vår första välförtjänta poäng. Vi fick verkligen kräma ut allt vi hade hos samtliga ombytta spelare idag för att få till denna fina insats och vi börjar även förstå att det verkar vara detta som krävs.

Kul att alla tar chansen och gör sitt yttersta och löser situationen även på positioner man inte är lika bekväm eller van vid! Tänker på alla men inte minst Ebba S som kommer in och får vakta kassen helt ouppvärmd, för detta uppdrag sista 20:e. Vi tar med oss ytterligare en fantastisk fin laginsats och går stolta in i en ny vecka med träning. Vi tar med oss saker från matchen som vi måste jobba med och försöker hitta lösningar till förbättring. Vi hoppas även på att flertalet spelare snart är tillbaka i träning efter skador och sjukdomar så att vi kan hålla bredd och kvalitet på träningarna och ladda om för nästa utmaning. Vi tackar hjärtligt för det stora intresset och det fina publikstödet och hälsar alla välkomna tillbaka, nästa gång på Enevallen om två veckor!

/Hellas