Single Blog Title

This is a single blog caption

Förlust i seriepremiären för LEIF dam

Strax efter lunch var det avfärd mot seriepremiär och säsongens längsta bortamatch på 13 mil. Resan gick bra och vi var framme i god tid och kunde förbereda oss helt enligt plan.

Direkt efter avspark blir vi medvetna om att vi står inför säsongens klart bästa motstånd. Efter två tidiga mål för hemmalaget lägger Madesjö grunden till en stabil och rättvis hemmaseger som slutar 3-1 när domaren blåser av matchen.

Startelvan

Ebba S

Lina N  Klara B  Nelly A  Linnea A

Alma P Tilda B  Moa E    Nathalie B

             Olivia H     Emma S

Avbytare: Maja P, Nellie A, Thea K

Vi möter ett väl organiserat Madesjö som spelar som vi vill spela och gör det mycket bra med ett fint passningsspel som löser många situationer på alla olika delar av planen. Man är fysiskt starkare och tuffare och vinner därför även de flesta närkamper, ibland lite väl enkelt. Hemmalaget får utdelning redan efter 7 minuter genom ett avslut som tar stolpe in och helt otagbart för Ebba i målet. 3 minuter senare var det dags igen, denna gång via en hörna som oturligt går i mål via en LEIF-spelare. Ett klart spelövertag för Madesjö gör att vi enbart får ihop en handfull halvchanser under första halvlek.

Inför andra halvlek går Klara M ut, Linnea A går in som innerback samt Nellie A kommer in som vänsterback. 2 minuter in i andra kommer nästa kalldusch genom en fin löpning i djupled för hemmalaget som avslutas med 3-0 i LEIF-kassen. Kort därefter går Tilda B olyckligt sönder och vi får stuva om lite på innermittfältet. In kommer Maja P som höger yttermittfältare. Vi fortsätter att kriga på och ser att även motståndet känner av vårvärmen och börjar tröttna något. Sista kvarten gör vi ytterligare några förändringar där Thea K går in som vänster yttermittfältare och sedan flyttas Nathalie B ner som vänsterback och avlöser Nellie A. Thea K gör sin debut och är varmt välkommen in i truppen. Vi lyckas i slutminuterna snygga till siffrorna något genom en fin djupledslöpning av Maja P som får till ett inlägg från högerkanten som Emma S sätter perfekt i mål. Grattis Emma till LEIF ladies första mål i seriesammanhang!

Vi har en del att fundera på och flera saker som vi vill göra mycket bättre än vad vi lyckas med idag. Men vi tar med oss matchens sista mål, vårt positiva snack på planen och att vi knyter ihop näven och försöker för varandra även när det ibland går lite i mot oss. Snart en ny vecka och med den nya möjligheter. Kom upp till Bokliden nu på söndag och stötta våra tappra damer!

/Hellas