Single Blog Title

This is a single blog caption

Ny seger efter en 5-1:a mot Alvesta

Liatorp/Eneryda ångar på i division 5 sydvästra efter att ha besegrat klassiska Alvesta GIF med 1-5 på Virdavallen efter 0-0 i paus. En rättvis seger för LEIF som med maximal utdelning kunde vunnit med ännu större siffror.

Laget:

Simon

Anton A – Anders – Erik – Jonte

Oskar – Petter – Stoffe – Viktor B

Anton N – Marcus P

Avbytare: Herman, Nicke, Max, Rasmus, Mackan

Vi inledde seriespelet förra helgen med att besegra nykomlingen Horda med klara 9-0 och skulle fortsätta på den inslagna vägen borta mot Alvesta som i premiäromgången förlorat mot nykomlingen IFK Lammhult med 1-0.

Det var dock AGIF som inledde med högst tempo de inledande minuterna genom att sätta en hård press på Liatorp/Enerydas planhalva. Planen var inte heller den mest lätthanterliga vilket gjorde att passningarna blev lidande för båda lagen. Med 10 minuter spelade började dock matchen falla över till LEIF:s favör som började etablera spel på offensiv planhalva. Detta mynnade ut i ett mindre bombardemang av hörnor som inte genererade i några mål för oss.

Halvleken präglades av flera felpass och tufft spel vilket gjorde matchen oerhört ryckig med inkast och fasta situationer i princip i varje minut. Lagen blev långa och Alvesta kunde hota i omställningarna när LEIF tappade boll centralt.

De sista 20 minuterna av första halvlek skulle dock helt falla över till vår fördel när Viktor Bengtsson prickade stolpen två gånger över en 10-minutersperiod. Under samma period nickar även Erik Jakobsson i kryssribban. Vi skulle även ha bollen i mål en gång i första halvlek när kaptenen Marcus Petersson nådde högst på en hörna och skarvat den mot bortre stolpen där Erik Jakobsson petat in bollen. Linjemannen stod däremot med flaggen i luften och signalerade för en enligt Erik helt åt h*lvete felaktig offside.

En klar fördel för i den första halvleken trots att hemmalaget ställde till med en del bekymmer när vi uppträdde lite ängsligt.
I andra halvlek var det tålamod och hårdare kamp som gällde då vi absolut inte nöjde oss med ett oavgjort resultat. Som matchen utformade sig var det bara en tidsfråga innan Alvesta skulle krokna som följd av deras tokpress. Snacket i paus skulle ge effekt. Det dröjer bara 4 minuter in andra halvlek innan nollan spräcks när Anton Andersson kastar ett påpassligt inkast i djupet på den reslige Anton Nilsson som avancerar mot mål och avslutar. Målvakten räddar men returen tas om hand av Marcus Petersson som lägger in kvällens första mål bakom en chanslös keeper i Alvesta-målet. Ett lugn infinner sig i det rödsvarta lägret där man börjar spela av ett slutkört och paralyserat AGIF.

Med timmen spelad smäller det till igen. Efter ett längre anfall hamnar bollen ute hos Anton Andersson på högerbacken som prickar Marcus Peterssons panna. Bollen slinker in vid bortre stolpen och matchen kändes avgjord.

LEIF fick vid det här laget blodad tand och anföll gång på gång mot de grönvitas mål. Hemmalaget försökte dock med ett par långskott som dock inte hotade Simon i mål.

3-0 kom även det, och detta i minut 70, där Anton Nilsson skallar in Marcus väl slagna hörna. 7 minuter senare slogs sista spiken i kistan när Stoffe Bengtsson rann igenom hela hemmalagets mittfält och serverat Petter, som fri med målvakten, inte gjorde några misstag.

Matchen faller med knappa kvarten kvar något i tempo och det frejdiga LEIF börjar genomföra en rad byten vilket tillåter Alvesta att komma in i matchen igen. Efter ett snöpligt felpass av LEIF på egen planhalva i den 85:e minuten kommer Alvesta-spelaren Liam Andersson fri men hakas upp av Erik Jakobsson. Detta mynnar ut i en straff och varning. Straffen slås i mål av Alvesta-kaptenen Filip Karlsson. Simon Segerberg i LEIF-målet gick åt rätt håll men lyckades inte få mer än ett par fingrar på bollen. 4-1 således.

Alvesta mobiliserar härefter för en sista anstormning mot ett lite passiviserat LEIF som dock kan kontra in 5-1 genom Anton Nilsson i matchens sista minut. En gedigen insats där vi reser oss i andra och visar vilka som är det bättre laget samtidigt som vi är oerhört kliniska i motståndarnas box.

I nästa match för väntar Häradsbäck/Ryd i ett derby på Bokliden i Liatorp den 26:e april med avspark 18:45.