Single Blog Title

This is a single blog caption

Kryss igen efter 2-2 mot Guddarp

Det spelades en ny träningsmatch i lördags på Lagan Turf Arena i Lagan. Division 4-laget Guddarps IF stod för motståndet och vi skulle efter en lite knackig insats vända ett 2-0-underläge till 2-2.

Startelva
Tobbe
Martin – Anders – Mackan – Jonte
Anton – Stoffe – Petter – Herman
Marcus P – Nicke J

Avbytare: Micke A, Rasse J, Hugo A, Shabir, Anton N

Vi visste vad som väntade. Guddarp och vi har spelat några riktigt heta och tuffa bataljer mot varandra genom åren och inte skulle det ha nån betydelse att vi spelade träningsmatch. Ett primitivt och rutinerat Guddarp smällde på hårt mot ett tekniskt och lite valpigt LEIF som skulle ha tufft att etablera något vidare effektivt passningsspel utan hade ett oerhört hög felprocent vilket mynnade ut i ett antal giftiga omställningar för ett organiserat och kämpande Guddarp. Det dröjer ca: 25 minuter innan Guddarp tar ledningen efter en omställning där man slår ett misslyckat inlägg som seglar rätt in i mål. Ett något frustrerat och lite slött LEIF försökte komma runt med sin speed och passningsspel men hade oerhört svårt att på riktigt hota ett kompakt Guddarp-försvar. Bara två minuter senare kommer nästa käftsmäll när vi efter en långboll blir tagna på sängen och Guddarp tilldelas efter lite kommunikationsbrist en straff som man förvaltar på bästa sätt. Vi steppar upp oss något efter 2-0 och kan bland annat genom Marcus och Nicke hota lite mer i anfallsväg. Så kommer även reduceringen ca: 7 minuter före paus när Nicklas Johnsson snappar upp en boll utanför straffområdet. Vinner något motlägg och gör en dragning för att sedan vara fri med GIF-keepern. Väl fri med månaden har Nicke inga problem med att kyligt rulla in 2-1. Lite kraft och energi för oss förstås samtidigt som vi visste att vi är betydligt mer vältränade än GIF och förhoppningsvis skulle det frenetiskt jobbande GIF tappa ork i andra om vi skulle lyckas hålla oss till vår spelidé. För spelar vi med fart och lite smartness skulle vi rinna rätt igenom.

Väl i paus kommer Shabir, Hugo och Rasse in från bänken och vi hoppas att dessa pigga ben ska kunna skapa en forcering. Det blir inte riktigt så. Guddarp tappar orken men lurar in oss i en rätt primitiv spelföring. Detta mynnar förstås ut i det som i folkmun kallas för hawaii-fotboll vilket inte direkt är något som främjar oss. Det främjar däremot Guddarp som fått matchen precis dit dom ville. Dock har vi mer speed och mer kvalité vilket leder till att våra spelare mejjas ner med jämna mellanrum av bryskt spelande GIF:are. Att det enbart delas ut 2 gula kort i denna match får anses vara oerhört anmärkningsvärt då det är kapningar bakifrån flera gånger under matchen från blåklädda. Bland annat får Stoffe Bengtsson byta efter att blivit brutalt klippt av en Guddarpsspelare. Således en mycket tråkig utveckling på matchen som domarteamet har svårt att kontrollera.

Spelet blir mer bryskt och mer irriterat där den tillresta LEIF-publiken inte var sena med att reagera. Vi är dock klart spelförande och de som faktiskt försöker att vara konstruktiva i en match utvecklade sig till det vackraste som skett. Vi kommer närmre och närmre ett ledningsmål och har bud på mer. Marcus P bommar ett fritt läge och de andra inbytta har sina chanser de med. Bland annat Micke A och Anton Andersson. Så kommer äntligen kvitteringen när Marcus Petersson fri med målvakten snappar upp en retur som sedan trycks i mål. Domaren blåser av efter avsparken och det är två ganska irriterade lag som vandrar in i omklädningsrummen.

Mer eller mindre en match som vi inte kan ta med oss särskilt mycket från mer än att vi återigen lyckas vända ett rejält underläge och faktiskt vara närmre att vinna. Vi får jobba upp oss och var på tårna direkt i matcherna så att vi slipper dessa prekära lägen.