Single Blog Title

This is a single blog caption

Bekväm seger i årets andra träningsmatch

Efter två helger av deltagande i Årydscupen var det nu dags att spela en sedvanlig träningsmatch á 90 minuter. Denna gången stod Jägersborgs IF för motståndet och det skulle visa sig inte riktigt vara den motståndare som skulle tvinga oss till våra bästa prestationer. Istället var matchen över redan i början på första halvlek.

Startelvan
Tobbe
Hugo – Erik – Anders – Jonte
Rasmus – Petersson – Petter – Shabir

Anton – Micke

Avbytare: Anton A, Herman Nord, Nicke, Affe, Max A, Viktor B

Det tog inte många minuter innan det stod klart att det var vi som skulle dominera den här matchen för hela slanten. Faktum är att det knappt går att nämna ett enda organiserat anfall från motståndarnas sida. Vi själva skulle istället rada upp chanser och det var egentligen ett bra målvaktsspel från Jägersborgs-målvakten som hindrade oss från att döda matchen väldigt tidigt. Snart skulle dock utdelningen komma på en fast situation där vi vinner duellerna och bollen hamnar hos Anders på bortre som med ett fint inspel ger Micke Axelsson öppen kasse som enkelt klipper in 1-0.  Vi fortsätter att dominera där vi genom Anton, Rasse och Shabir kommer till mycket fina chanser men inte riktigt har den där skärpan i avsluten som man kunde hoppas på. Vi krigar vidare, och börjar bli lite väl vanskliga i vårt spel som låter Jägersborgs störa vårt spel då och då. Det är däremot ingenting som hindrar oss från att i slutet på halvleken öka på till 2-0 efter att Marcus Petersson säkert skjutit in bollen efter Anton Nilssons förarbete. Även om vi föll en del i tempo som följd av vårt spelmässiga och chansmässiga övertag är halvleken klart godkänd.

I paus kommer samtliga avbytare in och skulle mer eller mindre bara spela av matchen och förhoppningsvis få in några bollar i processen samtidigt som vi hoppades hålla tempot uppe och på så vis få ut lite mer av matchen rent kvalitét-mässigt. Det gick sådär. Jägersborg hamnade snabbt i en prekär situation där samtliga avbytare var skadade och hade varken ork eller lust att hänga med i vårt spel och vi hamnar på så vis i en väldig bekvämlighetssits där vi inte anstränger oss särskilt mycket. Motståndarna överger i princip all form av spel och spelar en tillsynes annorlunda formation med 5-0-5 där vi hittar oceaner av ytor både framför deras backlinje och även i djupled. Det mynnar ut i kavalkader av målchanser där vi bland annat prickar stolpen ett flertal gånger. Målen skulle även de trilla in i rask takt där Nicke Johnsson krigade in ett mål efter målvaktsretur, Petersson placerade enkelt in bollen efter ett längre anfall. Anton Nilsson skulle avsluta festen med att vinkla in ett inspel efter att vi kommit runt på kanten. Trots att vi faller ner i Jägersborgs tempo så är vi fullständigt dominanta och kan glädjas över de 5 målen och den intakta nollan i träningsspelet.