Single Blog Title

This is a single blog caption

Stabil seger i försäsongens första träningsmatch.

Debutanterna fr. vänster: Oskar Lundin, Simon Segerberg, Petter Faeltenborg, Jonathan Franzén, Christoffer Bengtsson.

Då var det dags för årets första referat och äntligen kan vi konstatera att fotbollen på riktigt är igång! Förra årets seriesegrare och serieantagonist Moheda IF stod för motståndet på Tallevi konstgräsplan i Vislanda och vi skulle komma till spel för första gången den här säsongen med en ganska ung och ny trupp med hela fem debutanter.
Startelvan

Segerberg

Anton A – Anders K – Erik J – Martin G

Viktor B – Stoffe B – Oskar L – Micke A

Petter F – Anton N

Avbytare: Andreas M, Jonte F, Hugo A, Shabir S.

Matchen inleddes ganska avvaktande från vår sida. En ganska dassig uppvärmning var kanske anledningen då vi provade på en liten ny form av uppvärmning jämfört med tidigare säsonger som innebar en hel del ”värma upp snyggt”-övningar som vår nye Head Coach Ola föreslagit. Den lite avvaktande inledningen skulle dock släppa efter cirka 10 minuter och vi började snart spela upp oss. Moheda hade en tydlig spelidé som byggde på att lägga bollar på duktigt skyttekungen Axel Nilsson i strikerposition och helt enkelt snappa upp bollarna som skarvades från dennes skalle.

Detta kunde vi läsa tämligen enkelt och vi satte helt enkelt våra tunga mittbackar för att kryssa ut den spelmöjligheten. Det gick kanon och vi kunde börja ta över. Vi hade ganska svårt, första 20 minuterna, att ta oss in i motståndarnas straffområde utan hade det mesta av spelet runt om. Detta mynnade ut i en hel del hörnor som trots framgångar i duellerna inte hamnade i nätet bakom Mohedas målvakt. Vi hade mycket bra kontroll på händelserna och kunde flera gånger spela vårt spel och debutanterna Petter, Stoffe och Oskar lyckades ofta komma rättvända på offensiv planhalva. En fjärde debutant fanns även i startelvan, Simon Segerberg. Målvakten som vi knöt till oss för en vecka sedan gjorde alltså debut mot sin forna klubb och hade mycket lite att göra matchen igenom. Detta hindrade dock inte Simon att få sina nya ledare, medspelare och supportrar att sätta hjärtat i halsgropen när han skottfintade bort en forna lagkamrat likt den gamle Christoffer Källqvist i BK Häcken. Trots ett rejält chansövertag och bra spel gick vi till paus för vila och drickapaus. I slutet av första och i paus genomförde vi lite byten. Anton A gick ut för Hugo Almblad, Andreas Melberg för Micke A, Shabir för Petter och Jonte för Viktor Bengtsson. Tanken var att Petter skulle fortsätta på bänken i andra halvlek men tvingades snabbt springa in då Stoffe Bengtsson bestämt sig för att sjösätta brungäddan mitt i paus i omklädningsrummen cirka 200 meter bort och på så sätt missade inledningen av den andra halvleken.

Det skulle dock inte ha någon betydelse då vi i inledningen av den andra halvleken tar ledningen med 1-0. Anton Nilsson bryter pass på offensiv planhalva och avancerar mot mål. Strax utanför straffområdet klämmer han till, prickar en Mohedaspelare som styr bollen i målvaktens vänstra kryss. Otagbart och så oerhört mycket Anton Nilsson över målet. Moheda genomför även de några byten och fotbollen sjunker i nivå och det blir lite mer Hawaii över hela spekaklet. Hugo Almblad håller på att dra på sig två gula kort inom loppet av 4 minuter och vi har tur som får avsluta matchen med 11 man. Moheda försöker forcera sig framåt och det ger oss massiva ytor och omställningsmöjligheter som vi bör ha tagit vara på bättre. Men det är första träningsmatchen och långt kvar till seriestart. 2-0 kommer även det, trodde vi. På ett fint inlägg når Anton Nilsson högst och bollen hamnar i nät. Dessvärre signalerar domaren för frispark. Vi genomför ytterligare lite byten där de som byttes ut i paus slängs in igen med kvarten kvar. Det blir lite oorganiserat men vi håller stången för det mesta och har flera lägen att utöka vår ledning. Sista 10 blir ingen vacker historia då det är huller om buller. Felpass och mycket trötta ben där vi släpper in Moheda in i matchen. Man kan sånär kvittera efter att ha haft en boll i ribbans överkant. Mer än så blir det dock inte och vi kan räkna in årets första seger.

En väl genomförd match som visar, trots lite manfall, att vi kommit en bra bit på vägen. Försvaret såg solitt och släppte knappt till något alls. Simon Segerberg höll nollan i sin debut och Anton Nilsson gjorde mål. Stoffe Bengtsson kan även ha gjort årets dragning när han klackade bollen mellan benen på en Moheda-spelare. Fortsätter vi så här så kommer det bli en förbannat trevlig säsong.

Nästa helg väntar Cup-spel i Åryscupen i Tipshallen i Växjö. Mer info kommer på måndag.

Väl mött // Webmaster