Single Blog Title

This is a single blog caption

Säsongens första förlust

Sådär ja, det blev 4 matcher sedan for vår vinstrad dit pepparn växer. Det var bortamatch mot nykomligen Moheda som senaste tiden steppat upp rejält efter en svag inledning och det skulle bli en sådan dag där allt går åt pipsvängen.

Laget

Simon

Petersson – Mackan – Anders

Martin – Hedin – Josef – Nicklas – Max

Anton N – Lucas

Bänk: Hugo, Albin, Arvid, Rasmus

Vi inleder faktiskt starkast och lyckas direkt komma till ett par halvchanser där vi vaskar fram ett par hörnor. Förra matchen hade vi flytet att göra mål nästan direkt efter avspark. Sådant kan komma tillbaka och bita en i röven lite senare. Det hände idag. I Mohedas första anfall får man till en hörna. Då vi är pinsamt okoncentrerade kan Moheda ge sig på en variant som slutar med att Simon hämtar ut bollen från målet. 1-0 och så förbannat onödigt. Vi börjar darra och vi lyckas inte ens med två meterspass. Inte heller är vi nära i duellspelet utan Moheda kan ställa om kvickt vid våra misstag och med cirka kvarten spelad trycker sig deras vänsterytter runt på kanten, spelar in i mitten där en stormande Moheda-spelare löper in. Josef, som hamnat på lite halvdistans stör en del i ryggen och MIF-spelaren reagerar som om benen kapats av vid knäskålarna, faller handlöst och ger i från sig ett skri som ofta hörs på tennismatcher. Straff och mål av deras anfallare. Nu var det ännu tyngre. Vi försöker ta oss samman för att kriga in en reducering så vi får kontakt inför andra. Så blir det inte utan vi lyckas egentligen inte komma till några kvalificerade chanser i första halvlek utan får nöja oss med att inte ha släppt till mer. Vi ligger med andra ord helt fel i första halvlek. Både i anfall – och försvarsspel och det behövs en hel del förändringar för att kunna bryta mönstret.

I paus sker en drös förändringar. Rasmus kommer in istället för Max och Arvid kliver upp på topp istället för Lucas. Vi går ner på 4-backslinje och börjar faktiskt etablera lite mer spel samtidigt som vi lyckas någorlunda stabilisera backlinjen. Det är dock i andra halvlek matchen spårar ur totalt. Det är viktigt att komma ihåg att ifall vi hade varit bättre fotbollsspelare hade vi troligtvis haft bättre domare. Idag var en sådan dag där det var totalt lotteri och ingen ribba för hur spelare fick och inte fick bete sig på plan. Perfekta bollbrytningar belönades med gula kort och rena kapningar bakifrån nonchalerades. Inte alls så att det bara var vi som hade detta emot oss men i underläge och i jakt på poäng blir det lite jobbigare. Vi försöker dock fokusera mer på spelet och lyckas vaska fram enorma mängder hörnor som inte ger några resultat. Anton Nilsson är centimeter från att cykelsparka in bollen men en Moheda-spelare räddar på mållinjen. Moheda kan i vår ivriga press ställa om och kommer även dom till några riktigt heta chanser där Simon och försvaret håller stånd. Det var helt enkelt inte vår dag. Coup de grâce (dödsstöten) kommer med 15 minuter kvar. Hedin hamnar i duell med en Moheda-spelare och hinner före på bollen. Hedin smälls ner bakifrån men domaren friar och Moheda får ett gyllene läge. Martin Göransson ger sig på en tuff duell och blir utvisad. Vi krigar dock vidare och Anton Nilsson bryter in i straffområdet och blir sparkad inte en, inte två, men TRE gånger rätt över smalbenen men inga straffar här inte.

Ja, det är på riktigt. Tacka gud för domar-kontrollanten på plats.

Det blir inte mer utan vi får åka hem frustrerade på oss själva och allt runtomkring. Moheda är inte bättre än oss, men är något hetare idag och vi får komma ner på jorden igen inför derbyt på fredag. Bara att rannsaka oss själva och komma igen.