Single Blog Title

This is a single blog caption

Fjärde raka segern

Det var dags för match igen den 9:e maj när vi reste då många milen ut till Furuby för att fortsätta på vår positiva trend. Furuby som bekant åkte ur division 4 året och har under sina 4 första matcher åkt på förluster och det skulle bli en 5:e.

Laget
Simon

Martin – Mackan – Anders – Max

Hedin – Josef – Petersson

Nicklas J – Lucas – Arvid

Bänk: Rasse, Anton N, Micke, Hugo, Albin W.

Matchen kunde inte börjat på ett bättre sätt. Vi tar direkt tag i taktpinnen och trycker på framåt och tilldelas en frispark strax utanför straffområdet efter knappt 2 minuter. En förkyld Marcus Petersson stegar fram och klämmer på för kung och fosterland. Målvakten släpper retur och i sin debut från start petar Lucas kyligt in 1-0 efter bara 2.30 på klockan. En drömstart! Det fortsätter mycket fint då vi visar prov på ett mycket fröjdigt och rörligt anfallsspel där vi kommer till några riktigt fina lägen via Lucas och Josef Carlsson. Det oerhörda övertaget pågår de första 20 minuterna och det känns som att vi skulle haft ett par bollar i mål efter den mycket övertygande första halvan på halvleken. Så börjar vi haverera ordentligt. Det går lite för lätt vilket gör att vi faller i tempo och frågan är om vi lyckas slå fem pass inom laget de kommande 25 minuterna. Ett RIKTIGT undermåligt passningsspel kantas av en nonchalans och bekvämlighet vilket gör att det mycket primitivt spelande FIF kommer in i matchen rejält och kan flera gånger om hota en annars mycket ostörd Simon Sandell. Det är med andra ord en ganska besviken och irriterad grupp människor som sedan går in för pausvila efter första 45.

I paus går Niklas Hedin ut mot Rasmus som låter Nicklas kliva in i mitten medan Rasmus går ut som högerytter. Det mycket loja och okoncentrerade spelet följer med även ut i andra där vi fortsätter ge bort bollar till motståndarna och även är ett par sekunder sena in i duellerna vilken ger de storväxta och huvudstarka motståndarna gigantiska möjligheter att hota på fasta situationer. Efter 10 minuter får Furuby en frispark till vänster på offensiv planhalva. En fin frispark slås mot mål där vår Simon kommer lite fel och en Furuby-spelare kan distinkt stånga in kvitteringen upp i krysset.

Nu såg det ganska mörkt ut. Med halvtimmen kvar börjar vi dock mobilisera för en ny offensiv. Vi samlar kraft och smäller allt vi har mot de blåkläddas kasse. Ner på trebackslinje och in med Anton Nilsson. Furuby börjar nu krokna och vi kan anfalla oftare och med större antal. Det dröjer till den 73:e minuten innan vi kan äntligen ta ledningen igen när Josef Carlsson prickar Anton Nilssons blonda kalufs. 2-1 och vi kände att vi kunde slå in den sista spiken i kistan nu när Furuby inte längre knappt orkade anfalla. Vi kommer till ett par halvchanser medan Furuby förgäves hoppas kunna vaska fram någon kontring. När FIF slutligen drar på sig en utvisning (skulle rimligen ha varit något rött till mot dem) så var kampen i princip avgjord. Vi håller ut och tar vår fjärde raka seger.

En ganska avslagen match, troligen vår sämsta iår hittils. Därför skiter vi i de tre stjärnorna då de flesta troligtvis skulle kunna steppa upp ett par steg tills på måndag då vi åker till Moheda IP. Kul för Lucas att göra mål direkt i sin första start och även fint att se Max växa för varje match i a-laget. Återväxten är stark i LEIF!

Nästa hemmamatch vet ni vad som gäller. Mer om det i helgen!

Ciao.