Single Blog Title

This is a single blog caption

Tredje Raka!

Det går bra nu, en ny uddamålsseger och i den absolut sista minuten av matchen. Växjö BoIS gästade oss på Bokliden denna vackra maj-afton, i en match som slutade med seger 1-0 och tredje vinsten på tre försök.

Laget:

Simon

Martin – Mackan – Anders – Max

Josef – Marcus P – Arvid

Rasse – Anton – Nicke J

Bänk: Hugo, Albin, Lucas, Viktor B och Hedin

Det var upplagt för en fin match på nästan helt vilade Bokliden. 12 grader i luften och en stark vårsol bäddade för en fin tillställning. Nykomlingen Växjö BoIS väntade på andra sidan och skulle stå för en fröjdig och teknisk fotboll. Dock var det LEIF som började allra bäst och lyckades snabbt etablera ett någorlunda hårt grepp om matchen där Nicke J och Marcus P testade BoIS-keepern inledningsvis. Växjö BoIS kunde dock stundtals hota oss rejält när de ställde om med sina kvicka yttrar i djupet. Oftast lyckades vi dock freda målet från några riktigt kvalificerade chanser. Något som vi även skulle göra hela matchen.

I mitten på andra kliver Arvid av för Niklas Hedin och tar dennes plats på mittfältet. Det är även nu vi börjar slarva i passningsspelet och BoIS vinner mer mark på planen. Vi skapar, i denna röriga första halvlek, några riktigt farliga chanser till. Marcus provar från distans ett par gånger och Josef och Anton lyckas snubbla sig fram ett riktigt fint läge som tyvärr inte mynnar ut i ett ledningsmål. BoIS fortsätter vara väldigt begränsade på den sista tredjedelen och slår bort 90% av alla bollar i djupet. En lugn kväll får Simon Sandell med andra ord, även om denne kryddade matchen med ett par rensningar som påminner om Andreas Isakssons fotarbete.

0-0 är resultatet efter första 45 och lagen går in för lite återhämtning i omklädningsrummen.

Så var det dags för de avslutande 45 och här skulle LEIF ta över rejält. Det börjar klicka ordentligt. Mittfältet tas över och vi börjar skapa chanser på rullande band. Vi neutraliserar deras kantspel och går för seger. BoIS i sin tur börjar krokna rejält och har svårt att etablera något spel överhuvudtaget. Nu skulle det bara bli mål va? Icke. BoIS håller emot mycket tappert och skickar bort det mesta vi skapar. Dessa bollar plockas ner av numera krya Nicklas Hedin som agerar mittfältsguru framför en högt stående LEIF-backlinje. Vi jobbar på och skapar ohyggligt bra chanser via Anton, Josef och Marcus Petersson men bolljävlen vill inte in. Så händer det. Växjö BoIS ställer om och kommer till ett rent friläge. Då maxar 44-årige Markus Johansson sin löpförmåga. Hinner ikapp anfallaren och gör en brytning som hade gjort självaste Maldini tårögd. Vital brytning som gör att vi kan ställa om och skapa nya chanser. Viktor B kommer in en kort stund för att avlösa frenetiskt arbetande, men för dagen mycket olyckliga, Rasmus Svensson. Arvid ersätter Nicke J och Lucas kliver upp i anfallet när vi bygger om i en uppställning som liknar en 3-5-2 från åskådarplats. Det ger effekt och vi börjar komma närmre och närmre medans klockan tickar upp mot 90 minuter. Det blir troligtvis ett kryss. Men så, i minut 95, rycker sig Lucas sig loss från sin back och serverar Anton Nilsson på andra sidan som passar in till Marcus Petersson som först tunnlar mittbacken, trycker sig förbi och CHIPPAR iskallt in bollen bakom en helt blottad BoIS-keeper. Eufori och ett jäkla glädjevrål på Bokliden. Domaren blåser av efter den efterföljande avsparken och vår tredje seger var bärgad. Phew.

★★★ – Martin Göransson
Fick kliva över till högerbacken i Anton Anderssons frånvaro och gör det med sån förbannad kvalité. ÄGER kanten fullständigt och undertecknad tror inte BoIS hade ett anfall på den kanten. Stark.

★★ – Marcus Petersson
Är på genombrottshumör. Provar avslut och driver boll i ett tempo som är unikt på den här nivån och som man vill att han ska göra. Avgör med ett mål som skulle kunna bli nominerat till Ferenc Puskas-priset som årets mål i fall det filmats. Flyttats upp på mitten igen i och med Mackans återkomst i mittlåset.

★ – Simon Sandell
Andra nollan på två matcher. Simon är minsann stabil och kanske seriens bästa målvakt. Har pondus och avvärjer allt som Växjö BoIS kommer med. En lyx att ha denne man som sista utpost.

 

Nästa match är borta mot Furuby på Furuvallen den 9:e maj. Då ska vi ta över den idrottsplatsen med våra trogna supportrar!

Framåt LEIF!