Single Blog Title

This is a single blog caption

Tre nya poäng

Det blev tre nya pinnar för LEIF efter 1-0 mot Konga SK på bortaplan med samma siffror i paus. Det blev en ganska svajig historia där Konga mycket väl med lite flyt kunnat ta poäng. Å andra sidan kunde vi själva ha dödat matchen betydligt tidigare efter ett gäng riktigt kvalificerade chanser. 

Laget:

Simon

Anton A – Anders – Marcus P – Max

Nicke – Arvid – Josef

Rasmus – Anton N – Martin G

Bänk: Hedin, Hugo, Shabir, Albin, Ola

Klockan 19 blåste domaren matchen, sent tänkte man då det fanns risk för att det skulle skumma till ordentligt i slutet. Oavsett skulle matchen spelas och det är Konga som inleder bäst när LEIF, återigen, är lite på hälarna. Framförallt på mittfältet som inte riktigt kommer till sin rätt. Konga hotar mycket i djupled och vinner inledningsvis kampen på mitten medan LEIF har mycket svårt att organisera sig offensivt. Efter en intensiv inledning börjar vi till slut bygga lite längre anfall då mitten börjar styra upp matchen. Konga är däremot farliga i sina kontringar och står för ett par fina chanser när man tar sig runt på kanterna. Bland annat hade man ett skott i kryssribban från distans. Annars är det vi som börjar etablera trycket. Vi börjar vaska fram en drös med hörnor som är resultatlösa. Trycket blir intensivare och intensivare och i slutet av halvleken vinner matchens gigant Josef Carlsson boll på mitten, kombinerar fint med Arvid och bollen spelas ut på Rasmus som med precision prickar Anton Nilssons, huvud, arm, axel eller bröstkorg. Ingen vet, vi vet däremot att det blev mål. Ett riktigt avlösande mål då det skedde i den 44:e minuten precis före paus.

I paus snackar vi om att stå emot den logiska anstormning som Konga lär komma med efter paus och utnyttja deras iver. Det går fint. Vi spelar bättre i andra än i första och kan i Kongas desperata försök till kvittering hitta enorma ytor i djupled. Här bör vi ha dödat matchen då vi kommer till några riktiga pangchanser. Först sprintar Anton Nilsson sig fri och serverar Martin G med öppet mål men målvakten står för en riktigt jävla fin räddning. Vi lyckas, precis som i första, få fram ett stort antal hörnor varav en nickas i kryssribban av Josef. Det verkar skita sig med en 2-0 ledning och nu vänder matchen totalt. Konga går, med cirka kvarten kvar, med all kraft mot LEIFs mål och är ohyggligt nära en kvittering men nekas av en briljerande Simon i holken. Stolpen skyddar även den och även en start-debuterande Max Almblad står för en magnifik prestation när han blockar ett skott på mållinjen. Vi krigar vidare och gör det med bravur. Konga börjar tröttna och vi börjar åter vinna mark högre upp i banan. Vi lyckas skapa ett gäng halvchanser på slutet men inget som riktigt hotar. Till slut blåser domaren av denna mycket spännande tillställningen och vi kan åka de långa milen hem med tre poäng i bagaget.

En jäkla krigarseger, återigen. Riktigt kul att se hur Max Almblad i sin debut från start gör mycket bra ifrån sig på sin vänsterbacksposition. Vi spelar inte vackert och det är många bitar som inte faller på plats, men vi tar stora delar av matchen jobbet som krävs och på det sättet tar vi tre poäng idag.

Tre stjärnor.

★★★ – Josef Carlsson
Är riktigt het idag. Blir vansinnig efter en riktigt oklar varning i början av matchen. Knyter istället näven och är fullständigt dominant på mitten stora delar av matchen där han vinner nickdueller, städar och fördelar boll till medspelarna. Tank.

★★ – Anders Karlsson
Vilken säsongsinledning. Är en oerhört kompetent försvarare. Spelar fult, är säker i positionerna och vinner nästan alla bollar. Detta utan att ens dra på sig i en frispark. Monumentalt viktig i mittlåset där han just nu kan plocka ner vem som helst.

★ – Arvid Andersson
Tillbaka på sin position som 10:a och gör det med bravur. De fyra extrapassen han tränar på procivitas ger resultat här då han utmanar rättvänd, fördelar boll och provar avslut. Viktigast av allt dock är att han tar ett sju-helsikes jobb upp och ner i banan. Står för en matchavgörande situation när LEIF:s försvar blir helt överrumplat och på efterkälken men Diö-sonen tar en 80-meterslöpning och bryter anfallet. Ryggsäck!