Single Blog Title

This is a single blog caption

Seger i B-genrepet.

LEIF spelade på söndag eftermiddag (23/4) genrep inför B-serien mot Göteryds BK.
Med ett ganska sargat manskap lyckades man ändå fixa en vinst med 2-0.

Laget:

Jimmy Petersson

Anton – Edward – Hugo A

Ola W – Arvid – Max A

Affe – Viktor G

Micke – Emil

Bänk: Razek, Martin W, Sjöberg.

Matchen startade ganska illa. Affe slog en pass hemåt som blev en perfekt djupledsboll till deras anfallare. Anton lyckas avvärja anfallet men tvingas byta efteråt. Razek in och bytte plats med Ola W.
I mål, dagen till ära, hade Jimmy Petersson ställt sig med en sträckt ljumske och skulle göra en riktigt fin match mellan stolparna.

LEIF tar snabbt tag i spelet, men agerar ganska nonchalant och hamnar ofta i GBK:s mycket låga tempo. Cirka 15 minuter in pricka Viktor G kryssribban och några minuter efter spräcks nollan efter att Max Almblad skruvat in en hörna i mål. Eller ja, målvakten boxade åt fel håll. Men alla mål räknas.

LEIF fortsätter trycka på men åker ofta på omställningar då man agerar passivt i hemjobbet. Det närmsta GBK kommer är dock en stolpträff som Jimmy till synes har full koll på. LEIF är laget som försöker rulla boll och hamnar ofta i bra lägen där skärpan tyvärr saknas. Dock skulle Emil Hallengren göra sitt första mål för LEIF när han efter en fin framspelning borrar in bollen i målvaktens nättak. 2-0 och ganska lugnt. Micke sliter på i anfallet och lyckas ofta springa sig loss men lyckas inte förvalta lägena.

Halvlek och lite vila i det kalla vädret.

I andra sjunker tempot ännu mer och det är mycket slarvigt från båda lagen men det är fortfarande LEIF som styr allt och så fort man börjar spela under 3 touch kommer man till farligheter. Max, Micke, Emil och Viktor kommer samtliga till farliga lägen. Det är även så fort vi börjar slår pass bakom backlinjen som Göteryd inte hänger med och det är även i en så sekvens som Viktor G blir kapad bakifrån i friläge och Göteryd hamnar i numerärt underläge.

Det är på just omställningarna GBK skulle hota. Spelet blev knappast bättre efter utvisningen utan det är stundtals stor cirkus som sprider mycket skratt runt Enevallen. Martin och Sjöberg byts in istället för Affe och Viktor och just Martin skulle få ett drömläge att göra mål i sin comeback men skottet går ut till inkast.

Jimmy ställs även han på prov givetvis. Efter en dålig rensning får Göterydsanfallaren öppet mål men prickar återigen stolpen. Det var inte sista gången Jimmy skulle få hjälp av stolpen utan i slutet springer en Göterydsspelare loss och Jimmy styr bollen så den går stolpe-stolpe. Oförtjänt mycket flyt men kul med ett ”clean sheet” för vår för dagen grå-rosa keeper. Matchen spelas sedan av och slutar 2-0.