Single Blog Title

This is a single blog caption

Seger mot Ryd efter avslagen match

LEIF spelade på lördagen den 8:e april match mot Ryds SK på Enevallen. Matchen slutade 2-1 till LEIF efter en svag insats från båda lagen.

Laget: 

Simon

Galfi – Affe – Frank

Viktor – Marcus P – Anton

Arvid  – Martin

Ola – Micke

Bänk: Mackan, Max, Hugo, Anton N, Emil

Matchen inleddes i ett lågt tempo som det brukar vara första matchen på gräs efter bara någon vecka på studsiga gräsplaner. Mottagningar, passningar och bollinnehav blev lidande och oerhört mycket flipperspel mer eller mindre.

Oavsett är det LEIF som sårar Ryd mest men de gulklädda, som begärt sig ner i sexan iår, lyckades även dom hota när LEIF stod på hälarna och slog bort pass mitt i plan.

Det är även när vi tappar boll som deras första chans mot mål kommer. Ryd får en frispark utanför straffområdet som stänks in i Simons kryss. Otagbart och bara att lyfta på hatten.

LEIF försöker höja sig men lyckas sällan. I efterföljande anfall blir Martin neddragen i straffområdet och tilldelas en straff som Marcus Petersson inte gör några misstag på. Kvitterat och man hoppades på en höjning i spelet.

Icke, matchen fortsatte på den inslagna vägen och Ryd försökte kontra och vinna dueller medans vi försökte avancera centralt, precis där vi sårade dom som minst. Domaren blåser av första som slutar 1-1

I andra byts Mackan in istället för Frank och Anton Nilsson istället för Galfi och med Anton där bak visar han återigen prov på att han absolut ska undvika  att befinna sig i en baklinje genom att ge sig på Diö-finter och andra sistemansdribblingar. LEIF börjar trumma på i ett högre tempo och får snart utdelning där Marcus P skjuter från distans som snuddar vid en Ryd-spelare och åker in i mål bakom Ryds målvakt.

Snart börjar bytena trilla in. Anton och Viktor byts ut för tvillingarna Max och Hugo. Matchen ser ut i princip som den gjort hela matchen. LEIF försöker rulla, spelar bort, Ryd kontrar men backlinjen avvärjer. Ola Wikingsson åker i slutskedet på en otäck smäll mot huvudet och får bytas ut mot Anton N och Emil Hallengren kommer in på topp. LEIF bör även i slutet tilldelas en straff där Micke trycks ner i friläge. Men domaren friar. Matchen spelas av och slutar 2-1 till LEIF.

En i mångt och mycket svag insats där vi dock vinner och får ha i åtanke att det är första matchen på gräs och det är lite klurigt att hantera bollen.

Nästa match spelas mot DIF/PIF på Enevallen på onsdag! Vi ses då!