Single Blog Title

This is a single blog caption

3-3 mot Glimåkra efter händelserik match

LEIF spelade på lördagen den 1:e april match på Trollavallen i Glimåkra som slutade 3-3. Matchen kantades av tufft spel och tuffa intriger där matchen mer eller mindre urartar i andra halvlek där Glimåkra drar på sig tre röda kort.

Laget: 

Åberg

Mackan – Mathias – Robin

Viktor B – Marcus P – Rasmus

Josef – Anders

Marre – Anton N

Bänk: Ola, Arvid, Micke, Affe

LEIF inledde trevande och Glimåkra påbörjade sitt oerhört tuffa presspel där man börjar skörda framgångar på LEIFs planhalva. Trycket avtar efter kvarten spelad och LEIF börjar växa in och ta över matchen. Efter en tuff satsning på Josef utanför straffområdet, tilldelas LEIF en frispark som Petersson tar hand om och serverar Robin Peltola som knoppar in 1-0-målet. Skönt och en höjning skulle ske och LEIF skapar massor av chanser där man kommer runt på kanterna. Glimåkra bör redan i första ha åkt på sin första utvisning när Mario går i duell med målvakten som boxar bollen utanför straffområdet men enbart tilldelas en varning. Mario tar hand om den efterföljande frisparken som tyvärr blockas av muren. Trycket från LEIF skulle fortsätta och med dryga halvtimmen spelad skulle nästa mål trilla in. Marre avancerar utanför GIF:s straffområde och serverar Petersson som spelar i sidled till Josef som i öppen kasse rullar in 2-0. I slutet på första går LEIF ner sig igen och som en käftsmäll kommer även reduceringen när en Glimåkra-spelare enkelt trycker in 2-1. Resultatet står sig halvleken ut och lagen går in för vila.

I andra börjar matchen spåra ur ganska bra. Spelet är tarvligt från båda lagen och domaren som tillät tufft spel i första började nu istället sätta en lägre ribba och det skulle först ske när Glimåkra tilldelas en mycket billig straff 10 minuter in i andra halvlek som förvaltas väl. 2-2 och ganska orättvist faktiskt då Glimåkra gått ner sig rejält efter deras starka första 15 i första halvlek. Efter kvarten spelad snackar Glimåkras mittback till sig ett andra gula och blir därmed utvisad. LEIF börjar dominera och Petersson provar deras målvakt med en bra frispark. På efterföljande hörna skulle 3-2-målet komma efter att Anton Nilsson nått högst. Minuter efter målet drar Glimåkras andra mittback på sig en utvisning efter att han armbågat Mario i ansiktet. Detta tack vare en mycket uppmärksam assisterande domare.

LEIF vill få död på matchen och flyttar fram. Mitt i LEIF:s försök till spelövertag tappar vi boll på mitten mitt i uppspelsfasen. Deras anfallare kommer fri och gör inga misstag. Oerhört slarvigt och onödigt. Josef byts ut i förmån för Alfred och Micke kommer in istället för Marre. Anton lyckas med kvarten kvar springa sig fri men blir kapad av en utrusande målvakt som även han får syna det röda. Oerhört nöjda lagledare i Glimåkra kan man tänka sig. 15 kvar och vi måste väl kunna göra hål på dom numerärt underlägsna motståndarna. Det är svårare än man tror. Glimåkra försvarar sig tappert och den nya målvakten i Glimåkra gör ett par riktigt bra räddningar på Antons försök till avgörande. Anton, Alfred och Micke lyckas samtliga inte förvalta sina lägen och matchen slutar 3-3.

Mycket tungt och en match präglad av utvisningar, frustration och ilska. Det är tur att man inte får några poäng i träningsmatcher. Nästa match spelas mot Ryd på Enevallen den 8:e april. Efteråt kör vi kickoff med hela laget och lagledare/tränare. Just det! Vi går på gräs på måndag!

Ha det. / webbmaster