Single Blog Title

This is a single blog caption

2-0-förlust mot Lagans AIK

LEIF spelade på lördagen den 25/3 träningmatch mot Lagans AIK. Den första efter lägret i Salou tidigare i veckan. Det var ett något tunt LEIF som gick ut på Lagan Turf Arena. I en match som slutade 2-0 till hemmalaget.

Laget:

Simon

Robin – Mathias – Mackan

Anton A – Petersson – Rasse

Anders – Arvid

Affe – Martin G

Bänk: Josef, Micke, Ola, Hedin

LEIF inledde trevande och Lagan tog tidigt tag i taktpinnen och skapade flera lägen, ofta genom sin filmande, vindsnabbe ytter på högerkanten. LEIF höll dock stånd mycket bra och kunde ofta parera Lagans försök till inspel och inlägg. Lagan spelar en skicklig och aggressiv fotboll som ofta går genom ex-proffset Enes Smajlovic och vidare in i anfallet.

Oavsett börjar LEIF växa in i matchen och vinner mycket dueller och avancerar genom kantspelet. Martin och Affe sliter på uppe i anfallet och kommer till två mycket bra chanser där Affe i öppet läge skjuter i gaveln och ett andra där Martin G avslutar på målvakten i friläge. LEIF trummar på, skapar en del farligheter främst genom fasta situationer där bland annat Antons skott räddas på mållinjen av uppoffrande Lagan-spelare.

Lagan skapar även en hel del chanser som allt som oftast snappas upp av mycket bra målvaktsspel av Simon Sandell. Inga mål i första och lagen går in i halvtidsvilan.

I andra sker en rad förändringar där Hedin kliver in på Mathias plats och Ola in på Affes. LEIF kommer i början av andra till en otroligt bra chans där Ola blir frispelad och lägger ett inlägg mot Rasse som precis skjuter över på volley. Där och då bör det ha varit 1-0 sett till våra chanser. Senare byts även Anton ut i förmån för Mikael Axelsson.

Lagan tar här efter tag i matchen och LEIFs trötta manskap börjar bjuda på felpass och står ofta utblottade i försvaret. Det dröjer inte heller länge innan Lagan gör 1-0 efter att LEIF inte fått bort bollen ur straffområdet. Tungt men LEIF krigar på.

LEIF får sällan låna boll sista 20 minuterna och tröttheten börjar ta ut sin rätt. Med cirka kvarten kvar sätter Lagan spiken i kistan efter ett magnifikt anfall som avslutas genom en nick i mål bakom en chanslös Simon.

Matchen spelas av, få farligheter uppstår för något av lagen och slutar 2-0.

En tuff match mot ett mycket bra motstånd som vinner mycket boll och hittar svagheter i vår defensiv, vi bör också göra minst 2 mål i den här matchen men man kan anta att folket inte riktigt kurerat sig sen hemkomsten från träningslägret. Nu väntar Glimåkra borta på lördag, en match där vi ska försöka studsa tillbaka!

På återseende! / Webmaster