Single Blog Title

This is a single blog caption

Krigarseger mot Markaryd

LEIF spelade på lördagen en tredje träningsmatch mot division 4-laget Markaryd på SparbanksParken en bit utanför Markaryd. Matchen slutade 0-1 till LEIF efter att Mario gjort mål i mitten på den andra halvleken.

Laget: 

Åberg

Martin G – Anders – Mathias – Mackan – Rasse

Hedin – Marcus P – Arvid

Anton N – Mario

Bänk: Micke A, Galfi, Edde, Affe, Viktor B

Matchen började trevande med två lag som kände lite på varann. LEIF skulle även idag visa prov på sin nyformade solida defensiv medan Markaryd var de som till större delen hade bollinnehavet. Markaryd försöker ofta komma runt på kanterna men stoppas oftast av våra frenetiskt jobbande ytterbackar. Även vårt kantspel skulle bära frukt och de första farligheterna äger rum när våra ytterbackar vandrar in i banan och skapar farligheter. Arvid var mycket nära att att spräcka nollan efter att ha dragit till på volley där skottet precis smiter utanför bortre stolpen. Även Marcus Petersson provar målvakten ett par gånger men efter hans visit till Teneriffa förra veckan verkar det som att han får träna distansskott nere i Barcelona nästa vecka.

Med halvtimmen spelad höjer de blåklädda MIF:arna tempot och spelar ett mycket skickligt passningsspel runt LEIF:s straffområde som mynnar ut i två extremt farliga målchanser. Den första sker när Markaryd kommer runt på högerkanten och slår ett inlägg till en omarkerad lagkamrat som kan precisions-nicka bollen i krysset. 1-0, tror han, vi och alla andra. Men Markus Åberg ville annat och sträcker ut sin vänsternäve och parerar till hörna.

Markaryds press fortsätter och börjar nu kunna avancera runt på kanterna för inlägg. Vi får sällan fast bollen på mittfältet utan hamnar oftast hos våra ganska isolerade anfallare. Innan halvtid kommer Markaryd till ett fint anfall och deras mittfältare cykelsparkar (!) bollen i kryssribban och ut. Oj, vilket mål det hade varit. Inget mål och alltjämt 0-0 in i halvtidsvilan.

LEIF kommer ut i andra med en förändring, Affe går in på Hedins plats på innermittfältet och Hedin kliver ner på mittbacksposition jämte Mathias för en utgående Anders Karlsson. Markaryd tar över rejält i andra halvleks inledning och spelar stundtals ut LEIF som slarvar i uppspelsfasen och sätter sig i kluriga situationer vid bolltapp centralt. De blåklädda MIF:arna får däremot ingen utdelning utan kommer som närmst en ribbträff på en fast situation. Med knappt timmen spelad får LEIF däremot ett omställningsläge efter att Mathias vunnit boll centralt och skickat en lång passning över backlinjen mot en rusande Mario som driver boll in i straffområdet, vänder enkelt bort en Markaryds-försvarare och precist placerar in 1-0 bakom en chanslös målvakt.

Ganska oförtjänt, men de orangea LEIF:arna höjer sig efter målet och påbörjar byten i plural. Micke och Viktor kommer in som anfallare istället för Mario och Anton N, Galfi kommer in på mitten istället för Mathias där Marcus P kliver ner som mittback. Till sist kommer även Edde in som försvarare istället för Hedin. Spelet fortgår och inget av lagen kommer till några direkta farligheter. Närmst kommer nog Micke som sprintar sig loss från MIF-försvaret och kan sånär lägga in 0-2. I samband med sekvensen klipper målvakten Micke och en straff hade nog varit ett korrekt domslut. Istället hörna och en skadad MIF-målvakt. LEIF är här efter millimeter från att stänga butiken när man på efterföljande hörna stökar till det framför mål men Markaryds försvarare kan rensa på mållinjen.

Markaryd skulle dock sticka upp en sista gång i slutet när man i princip kommer två fria spelare mot Åberg i mål som läser sidledspassen och hinner ut och blocka skottet från Markaryds-spelaren som i princip enbart behövde lägga bollen i öppen kasse.

Matchen spelas av och slutar 0-1.

En veckas träning kvar innan det blir dags för sydligare breddgrader i och med träningslägret till Barcelona den 17:e mars. Nästa match i Sverige spelas den 25:e mars mot Lagans AIK på Lagan Turf Arena i Lagan. Innan dess spelas en match mot ett okänt spanskt lag nere i Barcelona. Osasuna? Eibar? FC Barcelona? Vi får se!

På återseende / Webmaster