Single Blog Title

This is a single blog caption

Stabil seger mot Agunnaryd

LEIF spelade på lördagen den 4:e mars träningsmatch mot Agunnaryd på konstgräset vid Haganäs. En enkel och stabil seger för de orangeklädda LEIF:arna efter klara 4-1.

Laget:

Simon

Anton A – Robin – Mathias – Mackan – Rasse

Arvid – Anders – Alfred

Anton N – Martin G

Bänk: Micke, Julien, Ola, Markus Å, Viktor B, Niklas H

Det började i total tragedi. LEIF stod på hälarna mot ett för tillfället starkt Agunnaryd som vann mycket av duellerna på mittplan och egen planhalva. Det skulle heller inte dröja länge innan LEIF:s slarv skulle straffa sig då man efter en svag rensning låter en ensam AIF-spelare avancera in i straffområdet och slå in 0-1 bakom en ensam Simon Sandell i LEIF-målet.

Dock skulle det ske en rejäl vändning och LEIF rycker upp sig med besked. Man börjar rulla säkert mellan lagdelarna och ligger helt rätt i försvarsspelet och vad undertecknad kan minnas är nog målet det enda Agunnaryd skapar gällande målchanser.

Med det sagt, LEIF rycker fram hela tiden och smäller på och vinner allt som oftast alla dueller. Årets första LEIF-mål skulle vår ploghäst på vänsterkanten Rasmus Svensson göra efter att Robin Peltola lyckats pallra sig upp på offensiv planhalva och slagit ett inlägg. (ja, ni läste rätt) som Anton går upp på och Rasmus kan enkelt skicka in 1-1 i öppet mål.

LEIF stannar inte av där. Mittfältet har fullständigt tagits över och AIF:s frustration är påtaglig. Mycket tuffa dueller som oftast mynnar ut i farligheter för LEIF. 2-1 skulle även det komma i mitten av halvleken när Alfred serverar Martin Göransson med en smörpassning. Vår avige anfallare för dagen visar ingen pardon och knorrar enkelt in 2-1 via stolpen. Klart rättvis ledning.

Det fortsätter. LEIF trycker på med sitt kombinationsspel och mixar en konstruktiv tjongfotboll med stundtals riktigt fint kortpassningsspel. Ur detta mynnar mycket fasta situationer som LEIF hotat på halvleken igenom. Efter kanske vår 5:e frispark på offensiv planhalva skulle även 3-1 komma. Affe lyfter in bollen till Anders Karlsson och Robin Peltola som står helt fria men nickar på varandra. Anton Nilsson blir trött på skiten och bredsidar istället in 3-1. En ledning som håller sig till halvtidsvilan.

Samma lag kommer ut i andra halvlek och det är fortfarande LEIF för hela slanten. Agunnaryd var så pass nedtryckta att det verkade som att deras nya målsättning i matchen var att skada så många LEIF-spelare som möjligt. Detta mynnar även ut i två utvisningar för Agunnaryd som skämmer ut sig ordentligt i en redan avgjord träningsmatch.

Nåja, tillbaka till spelet. LEIF trummar på och 4-1 skulle snart trilla in efter att Simon Sandell tröttnat på att aldrig få röra boll. Han skickar en 80-meterspassning till Anton Nilsson i full löpning som spelar in till dagens kapten Anders Karlsson som med en fin insida böjer in 4-1. Härefter börjar även bytena trilla in. Hedin kommer in på mitten. Ola och Micke kommer in som anfallare och Julien och Viktor som ving-backar. Matchen går ner något otroligt i tempo på grund av Agunnaryds två utvisningar och LEIF börjar softa runt på planen och kommer inte till några direkta avslutslägen. Domaren blåser av och lagen tackar varandra för kampen.

En stark seger trots en del tuffa avbräck på bland annat ordinarie kapten Marcus Petersson. Dessutom alltid skönt att få möta seriekonkurrenter och känna på vart dessa står. Nästa match spelas på Sparbanksparken i Markaryd den 11/3. Vi ses!