Single Blog Title

This is a single blog caption

Förlust mot Grimslöv/Västra Torsås

LEIF spelade på lördagen träningsmatch mot förra årets seriesegrare i Division 4. Matchen slutade 3-0 till Grimslöv/VT efter att ha varit mer effektiva än LEIF som kom till massor av lägen men inte lyckades förvalta det.

Truppen:

Åberg

Anders – Mathias – Mackan

Martin – Marcus P – Rasmus

Arvid – Niklas H

Anton N – Mario B

Bänk: Anton A, Micke A, Jimmy P, Alfred A

Matchen inleds med en intensiv Grimslövs-press som mynnar ut i en del farligheter. Ett nytt spelsystem och första matchen, det är mycket som ska klicka. Oavsett trycker Grimslöv på rejält inledande 10 minuterna och efter en spelvändning tilldöms en straff till de vitklädda. Straffen räddas av Åberg som tidigt läser straffskytten. LEIF tar här efter tag i initiativen och vaskar fram flertalet chanser. Anton Nilsson och Mario skördar framgångar i den sista tredjedelen. Efter att Grimslöv börjat tappa kontrollen över mittfältet kan LEIF börja rulla på offensiv planhalva. Anton Nilsson och Hedin börjar trolla utanför straffområdet. Anton kommer fri inne i straffområdet men väljer att spela snett i sidled mot en markerad Mario. Grimslöv har ett flertalet väldigt överkvalificerade spelare i truppen och när dessa sätter fart får man se upp. Särskilt när Grimslövs spelande tränare Enes Ahmetovic tar sig framåt i banan. Olyckligtvis avancerar denne längs med vänsterkanten och kan med hjälp av LEIF-spelare/stolpen, slå in bollen i nät. 1-0

Chanserna fortsatte dock att dyka upp och LEIF gör mål genom Mario men det döms bort för offside. Martin byts ut med kvarten kvar av första och ersätts med Anton A. I slutet av halvleken vinner LEIF boll högt upp i banan och avancerar genom Mario som efter en soloräd frispelar Anton Nilsson i halvmånen som prickar stolpen. Grimslöv kommer till ett gäng chanser även dom men inget som hotar nämnvärt. Halvtid och välbehövlig vila.

I paus byts Alfred in istället för Hedin på mittfältet. LEIF fortsätter på den inslagna vägen och bygger fina anfall från försvar till forwards. Grimslöv börjar bli lite slarviga i arbetet och LEIF kan avancera. Mario skapar ett drömläge och kan precis skjuta över från en bra position. Bara minuter senare prickar Marcus P ribban efter ett distansskott. Oflyt i utdelningen och Grimslöv börjar här efter ta över igen när LEIF-spelare börjar krokna. Micke byts in med halvtimmen kvar och ersätter Mario. Det blir lite kaos i organisation och Grimslöv kan efter ett långt övertag chippa in 2-0. Det slutar inte där. Snart kan även Grimslöv göra 3-0 på en hörna i slutet av matchen. LEIF sticker dock upp och kan sånär reducera genom Rasmus i öppet läge. Grimslöv tilldöms ytterligare en straff i slutet av matchen. Även denna gång räddar Markus Åberg! Matchen mattas av och slutar ganska orättvist 3-0

En mycket stark insats mot ett riktigt bra lag som tydligt visar vart våra brister finns och sätter oss inför ett tufft prov. Något tråkigt med att vi inte får utdelning med tanke på alla våra chanser. Dessa sätter vi i nästa match mot Agunnaryd den 4:e mars på Haganäs konstgräsplan.