Single Blog Title

This is a single blog caption

Delary IF-Cup: Sammanfattning

LEIF spelade på lördagen den 11/2 den årliga inomhusturningen i Haganäs Idrottshall, arrangerad av Delary IF. Man slutade på en hedersam 2:a plats efter förlust i finalen mot Torpa IF. Upplägget var något annorlunda i år och istället för flera grupper bestod turneringen av 8 lag som spelade i en serie där de fyra bästa fick gå till semifinal.

LEIF åkte till Haganäshallen tidigt på lördagmorgonen för att spela i öppningsmatchen mot Torpa. Precis som Smålandsposten publicerade på fredagen var historiken i denna turneringen något att falla tillbaka på. Förhoppningarna inför turneringen var därför kanske inte särskilt stora. Både Liatorps IF och Eneryda IF var redan innan sammanslagningen notoriskt dåliga på inomhus-fotboll men i år skulle det bli annorlunda.

Laget: Markus Åberg: Anders Karlsson, Martin Göransson, Marcus Petersson, Niklas Hedin: Anton Andersson, Arvid Andersson, Edward Angshult, Viktor Bengtsson, Rasmus Svensson.

LEIF – Torpa: 1-1
Målskytt: Viktor Bengtsson

Öppningsmatchen klockan 9.00 och Torpa stod för motståndet. Det var lite gäspningar och för tidigt för att egentligen ha snabba fötter och effektivt presspel. Matchen startar dock och det är inget skönlir. Mycket felpass och möjligtvis en gnutta nerver. Som Viktor Bengtsson sa innan första matchen:

”Jag är alltid så nervös inför detta, alla man känner kollar och spelar man skit får man höra det till nästa år.”.

Då var det en himla tur att det var just Viktor Bengtsson som fick smälla in 1-0 i krysset med cirka 6 minuter av 12 spelade. Efter en stark första halva faller dock LEIF i tempo och Torpa bjuds in i matchen och tar över. Kvitteringen kommer sedan rättvist med ett par minuter kvar och matchen slutar 1-1 och oavgjort.

Häradsbäck – LEIF: 2-3
Målskyttar: Edward Angshult x2, Anders Karlsson

Nästa match spelades mot Häradsbäck IF där det utspelades en jämn batalj som höll sig 1-1 innan Edward Angshult klev in i handlingarna genom att smälla in två kassar. 3-1 och LEIF såg starka ut. Häradsbäck skulle reducera till 3-2 men segern var aldrig hotad. Första trepoängaren och en liten revansch efter förlusten i Intersport-cup i januari.

LEIF – Grimslöv/Västra Torsås: 2-0
Målskyttar: Arvid Andersson, Rasmus Svensson

Framgången skulle fortsätta mot Grimslöv/VT som sågs som favoriter inför turneringen efter deras seger i densamma förra året. Dock misstänker vi att deras främsta lirare troligtvis vilades inför Årydscupens slutspel som gick av stapeln på söndagen. Först ett skott i krysset av Arvid, och senare en tåpaj av Rasmus och tre poäng var ett faktum. Inget snack.

DIF/PIF – LEIF: 0-1
Målskytt: Edward Angshult

Hett derby och värd-klubben stod som motstånd. Det var en het kamp på gott och ont och Edward Angshult skulle visa Coach Urban vilket jäkla misstag han gjorde som bänkade honom matchen innan. DIF/PIF skickade långt och LEIF kontrade. Marcus Petersson sprintar förbi 3 gubbar och spelar Edward fri som enkelt rullar in 0-1. Undertecknad frågade Niklas Hedin vad f*n det var som hänt med den mannen. En medioker vänsterback visade sig sitta på riktiga striker-egenskaper. ”Bättre omgivning” – sa Niklas stolt och tänkte stora tankar om sig själv. I slutskedet blir det lite tufft och efter att vår junis Arvid åkt i backen fick DIF/PIF spela med en man mindre och segern var därmed säkrad. Tre raka och allt kändes oerhört bra!

Strömsnäsbruk – LEIF: 0-1
Målskytt: Rasmus Svensson

Återigen visar vi prov på riktigt stark defensiv och håller tätt för tredje matchen i rad. Rasmus grisar in segermålet efter en ganska avslagen match där LEIF har mycket stort tålamod och straffar effektivt när läget uppstår. Fjärde raka.

LEIF – DIF/PIF Oldboys: 0-0

Efter att en haltande tabell börjat ta form stod det klart att vi var klara för semi oavsett men ville gärna vinna gruppspelet och gå obesegrade. Kompisgänget DIF/PIF oldboys hade imponerat stort i turneringen och låg på en förstaplats inför mötet. För de flesta lagen började det kännas i ljumskar och fötter så matchen som följde är ingen som går till historien. 0-0. Frågan är om det var ett skott på mål?

Agunnaryd – LEIF: 1-1
Målskytt: Rasmus Svensson 

Sista matchen i gruppspelet och både LEIF och Agunnaryd var klara för semi. LEIF fullständigt demolerar Agunnaryd spelmässigt och med lite flyt kunde denna matchen sluta 5-1 till LEIFs favör. 3-4 mållinjesräddningar av Agunnaryd målvakt och försvarare men enbart Rasmus lyckades peta in ett mål. LEIF blev ivriga och efter ett livsfarligt bolltapp på mittplan kunde Agunnaryd kvittera och matchen slutar 1-1.

SEMIFINAL
LEIF – Agunnaryd: 3-0
Målskyttar: Marcus Petersson x2, Rasmus Svensson

Torpa hade vunnit den andra semin mot DIF/PIF Oldboys efter att ha avgjort med 30 sekunder kvar. Därmed var det dags för den andra semin mellan LEIF och Agunnaryd. LEIF spelar smart och taktiskt och har oerhört flyt gällande dueller och frisparkar. För er som inte känner till det så tilldelas ett lag straffar om motståndarna drar på sig fyra frisparkar. Agunnaryd klättrade snabbt upp till fyra frisparkar och straff tilldelas LEIF. Marcus Petersson borrar ner huvudet och bombar in 1-0. Agunnaryd försöker skapa chanser men stoppas av ett frenetiskt jobbande LEIF som tilldelas ännu en straff som dessvärre missas. Inga problem, Rasmus springer sig fri och rundar målvakten men hamnar ur vinkel. På något vänster lurar han ut målvakten till sidlinjen och knorrar därefter in 2-0 och matchen är i princip avgjord. 3-0 skulle komma, Petersson sprintar, skjuter, och gör mål bakom en chanslös AIF-målis. Final väntar.

Torpa – LEIF: 1-0
Final och de lagen som startade turneringen skulle nu få avsluta den. Det blir kamp, hetsigt och tryck i matchen och det speglar sig på alla plan. Matchen hinner knappt börja innan Torpas kapten får avgå efter en vridning i knät och efter rapporter så ska det förhoppningsvis inte vara något allvarligt. Matchen fortsätter och det är få klara chanser men ett visst spelövertag för Torpa som faktiskt fick vila en match innan finalen till skillnad från LEIF. Men, men något ska man gynnas av genom att vinna gruppspelet. I ett anfall från Torpa rinner bollen ut över linjen. Detta ser hela Haganäs, men inte domarna som låter spelet fortsätta och i förvirringen gör Torpa enkelt 1-0. LEIF går stenhårt för kvittering och trycker på enormt och Torpa försvarar sig tappert. I slutet blir Edward utvisad efter att han blivit kapad i friläge och senare hamnar i gruff med Torpaspelare. En man mindre och allt känns förlorat. Vi tar in det tunga artilleriet och låter samma trea spela resten av matchen, förgävas. Torpa vinner och det är enormt sura miner i LEIF-lägret.

Det är givetvis alltid tråkigt att förlora en final, men även extra tråkigt när det sker på ett sådant sätt där man själv inte kan påverka något. Vi ska givetvis inte ta ifrån Torpa något. Sett över hela turneringen gör de flest mål, vinner flest matcher och spelar även något bättre än oss i finalen. Stort Grattis.

Nu är inomhussäsongen slut för iår och det är tunga veckor framöver i kylan på konstgräset. Snart väntar dock träningsläger i Barcelona med sol och värme!

På återseende, Webmaster